Boekreview: Babe, you got this.

In oktober las ik tijdens mijn Miracle Morning het boek Babe, you got this., van Maartje Haverkamp en Emilie Sobels. Een initiatief van #workmode. Ik kwam dit boek een tijdje terug tegen op social media en was hier erg benieuwd naar. Daarom zette ik het boek op mijn lijstje en vroeg ik hem voor mijn verjaardag. Van meisje met dromen naar een vrouw met succes. Wat ik van het boek vond?

23 girlbosses

Het boek beschrijft het advies van 23 girlbosses en is opgebouwd uit veel korte hoofdstukken. Per hoofdstuk wordt advies gegeven over een bepaalde uitdaging of een vraag. Bijvoorbeeld: hoe plan je effectief? Hoe ga je om met je sociale contacten naast een drukke baan? En hoe zorg je voor een goed netwerk? Het fijne aan deze korte hoofdstukken is dat het lekker overzichtelijk is!

Ik vond het niet altijd even prettig lezen, omdat er heel veel informatie van veel verschillende mensen wordt verteld per onderwerp. De ene zegt dit, de andere zegt dat. En tussendoor lees je dan hoe Martje er zelf over denkt. Uiteindelijk is de informatie die er staat wel waardevol, maar was ik een beetje kwijt wie nou wie was en wat diegene nou ook alweer als advies had gegeven bij het vorige onderwerp. Wat dan wel weer fijn is, is dat alle 23 girlbosses achterin het boek nog even vertellen wie ze zijn en wat ze doen!

Laat je inspireren

Naast advies van verschillende girlbosses over verschillende onderwerpen, geeft het boek ook een lijstje met handige boeken, apps en video’s. In het boek wordt af en toe verwezen naar deze handige tools. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd of bekeken, maar er staan een aantal leuke tussen die ik zeker nog wil checken!

Conclusie

De grootste conclusie die ik uit het boek haal is dat heel veel uitdagingen en vragen die je tegenkomt afhankelijk zijn van de persoon. In het boek geeft de ene aan ergens wel last van te hebben, terwijl de ander er absoluut geen problemen mee heeft. De ene doet A en de ander doet B en beide zijn ze succesvol geworden. Hoe succesvol je bent hangt dus helemaal af van wie jij bent!

Ik verwachtte een beetje een soort van plan van aanpak om van je dromen werkelijkheid te maken, maar dat is niet helemaal wat ik uit het boek heb gehaald. Wel hebben een aantal punten uit het boek me aan het denken gezet en heb ik door een aantal adviezen weer even opnieuw gekeken naar hoe ik dingen aanpak. Het is dus zeker een inspirerend boek! Maar van je dromen werkelijkheid maken, is toch echt iets wat je zelf moet gaan doen!

Geplaatst in Blog, Boekreview en getagd met , , , .

Eén reactie

  1. Pingback: PROUD november - Lekker niet perfect - Tips & inspiratie voor een happy lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *