Tippie van de week #2: Doe eens lief

Wie had ooit kunnen denken dat we er zo bij zouden zitten? Deels opgesloten. Het vermijden van sociale contacten. Het is een bizarre situatie. En het voelt ook allemaal zo onwerkelijk. Gebeurt dit echt? Blijkbaar. Het nieuws stroomt over van corona informatie. En iedereen praat er over. Logisch. Ik vind het ontzettend heftig wat er allemaal gebeurd. En waar ik een 1,5 week geleden nog best nuchter was, kan ik nu wel toegeven dat ik me ook behoorlijk zorgen maak. Niet alleen voor mezelf, maar voor mensen die ik lief heb om mij heen, en de mensen die zij weer lief hebben.

Tippie van deze week: Doe eens lief! Zeker in de situatie waarin we nu zitten, is het extra belangrijk om lief te zijn voor elkaar. En dat kan misschien niet fysiek, maar natuurlijk wel digitaal en op afstand. Stuur een kaartje, een brief of een e-mail naar iemand die je nu even niet kan opzoeken. Of ga videobellen met vrienden en familie! We moeten er met elkaar het beste van maken.

Maar daarnaast: wees ook lief voor de mensen om je heen. De mensen in je omgeving. Doe bijvoorbeeld boodschappen voor een buurvrouw die de deur niet meer uit durft of kan. Misschien dat jij je minder zorgen maakt om de hele coronacrisis, maar anderen maken zich wel zorgen. Respecteer dat ook. Luister naar elkaar, steun elkaar en sleep elkaar er doorheen.

Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie de coronacrisis ervaren! Laat het weten via een reactie op Instagram of Facebook.

Geplaatst in Blog, Tippie van de week en getagd met , , , .