Amazing memories

Waar kun je deze waterval vinden? Ik snap dat je je dat afvraagt, want wauw wat een plaatje! Deze waterval kun je vinden in…. Marokko! Een jaar geleden vertrok ik samen met een vriendin naar het mooie Marrakech. We raakte tientallen keren verdwaald in de Souks, sliepen in een hotel waarvan de beloofde jacuzzi op het dakterras nog steeds zoek is en er werd ons van alles aangesmeerd. Maar wauw, wat waren het geweldige dagen. Een citytrip die ik niet snel zal vergeten. Lekker weer, lekker eten, vriendelijke mensen en geweldige bezienswaardigheden.

Hotel met Jacuzzi

Voordat we naar Marrakech vlogen hadden we natuurlijk voldoende onderzoek gedaan naar een mooi hotel. We kozen er eentje met goede beoordeling, middenin de medina, mét jacuzzi op het dakterras. Je begrijpt dat we verschillende bikini’s hadden ingepakt, zodat we na een dag slenteren door de stad, heerlijk konden gaan chillen in de zon. Dat chillen in de zon kon ook wel (op kapotte ligbedjes waarvan er welgeteld 2 aanwezig waren), maar de jacuzzi hebben we helaas nooit gevonden. Wel een beetje huilen.

Verdwalen in de souks

Nou kun je denken: hoe kun je nou verdwalen?! Nou ik zou zeggen ga een keer naar Marrakech (al ben ik waar dan ook supergoed in verdwalen). Elke dag ontdekte wij weer een nieuw deel, waar we vervolgens niet meer uit konden komen. Als je ook maar een beetje kijkt alsof je de weg niet weet, word je aangesproken door een vriendelijke meneer of mevrouw die je heel graag wil helpen de uitweg te vinden. Nouja.. wel met een omweg langs alle kraampjes van neven en broers natuurlijk. Om vervolgens geïrriteerd te raken als je niets wilt kopen.

Cascades d’Ouzoud

Ongeveer 150 kilometer vanaf Marrakech ligt deze waanzinnige waterval. Je begint bovenaan de waterval. Hier heb je een waanzinnig uitzicht over het gebied. Vervolgens loop je naar beneden en wauw, daar is het nog veel mooier! Met een schattig bootje wordt je heel dicht bij de waterval gebracht. Waar je vervolgens wel nagesputterd wordt, maar hé dat is het helemaal waard. En verfrissend ook, want het was kapot warm. Vervolgens begint de klim weer naar boven, waar de aapjes je zitten op te wachten. Tip: ze zien er schattiger uit dan dat ze zijn…

We sloten de citytrip nog even af met de chillste Koningsdag ever. Omdat we ontzettend zielig waren vanwege de ontbrekende jacuzzi trakteerden we onszelf op een dagje waterpark. Er reed een gratis shuttlebus heen en je kon er je eigen privé-suite huren. WINNEN! De hele dag chillen in de zon, genietend van een drankje.

Conclusie: Marrakech was fijn. Een echte aanrader! (als we ooit nog op vakantie kunnen gaan). Welke herinnering heb jij aan Marrakech? Let me know via Instagram of Facebook!

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Reizen en getagd met , , .