Goedkeuring, dikke doei!

Je hebt een waanzinnig idee of je bent iets van plan. Je hebt het voor jezelf helemaal duidelijk, uitgedacht en op een rijtje. Je ziet het helemaal voor je. Maar wat vinden anderen hiervan? Zouden zij het net zo’n goed idee vinden als ik? Is het eigenlijk wel écht een goed idee? De twijfel slaat toe. Van ‘ik heb een super goed idee‘ slaat je gedachte om naar onzekerheid en is goedkeuring van anderen ineens heel belangrijk. Herkenbaar?

Ik heb heel vaak leuke ideeën (vind ik zelf). En ik heb ook heel vaak heel veel ideeën. Ik bedenk van alles en vind ook heel veel dingen leuk om te doen of te ondernemen. Mijn omgeving is het daar niet altijd mee eens.

Supportive

Als ik iets nieuws van plan ben, is de eerste die dit hoort mijn moeder. Mijn moeder is enorm supportive (thanks mam!) en zit vol met dezelfde positieve energie als ik. Maar toch kan ze ook kritisch zijn en laat ze mij soms nog een keer of op een andere manier over dingen nadenken. Ze kraakt mijn ideeën nooit af, maar helpt mij wel om realistisch te kijken naar datgene dat ik van plan ben. Zoek iemand die je steunt, maar je ook de waarheid durft te zeggen!

Wat ben jij lekker bezig zeg

En soms realiseer ik me dan dat ze op sommige gebieden gelijk heeft. Maar dit weerhoudt mij er niet altijd van om mijn idee toch door te zetten (lekker eigenwijs). Het is namelijk zo dat je niet altijd goedkeuring nodig hebt om datgene te doen dat je graag wil doen. Soms moet je iets gewoon proberen, omdat jij het graag wilt. Je moet het niet doen zodat andere denken dat jij super lekker bezig bent. Je moet het doen omdat je zelf vindt dat je super lekker bezig bent.

Don’t give a ****

Goedkeuring is dus helemaal geen must! Als jij achter je ideeën en plannen staat, moet je die gewoon doorzetten. Als er andere mensen door worden geraakt, is het natuurlijk wel handig om hier extra goed over na te denken. Natuurlijk kun je je idee delen met anderen, gewoon om te checken hoe ze er over denken. Maar onthoud goed dat dit hun méning is, en niet de waarheid. Het is leuk als andere positief reageren, dit geeft ook weer extra motivatie. Maar laat negatieve reacties je eigen motivatie niet beïnvloeden!

Dus wees lekker eigenwijs en doe datgene wat je graag wilt doen. Trek je niet zoveel aan van wat andere vinden, maar blijf wel realistisch naar je idee kijken. Denk je dat je het niet kan? Lees dan mijn blog over ‘Kan ik niet, bestaat niet’.

Dus, wat voor plan ga jij waarmaken? Heb je motivatie nodig, klik dan hier.

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijke ontwikkeling en getagd met , , , , .