Boekreview: Bloemen van de duisternis

Sinds ik Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay heb gelezen, ben ik fan. Toen ik Bloemen van de duisternis zag staan tussen de boeken van Bookchoice, heb ik hem direct op mijn 50 boeken in 2021 lijst gezet. Ik koos er voor om dit boek te luisteren. Het was voor het eerst dat ik een boek volledig heb afgeluisterd. Ik luisterde het boek vooral tijdens het wandelen en dat is eigenlijk wel heel erg fijn! Lees hier mijn boekreview van Bloemen in de duisternis van Tatiana de Rosnay.

Het boek Bloemen van de duisternis van Tatiana de Rosnay staat op mijn 50 boeken in 2021 boekenlijst. Wil je meer leesinspiratie? Bekijk de lijst hier!

Kunstmatige intelligentie

Bloemen van de duisternis beschrijft het leven van een schrijfster die nadat ze bij haar man is weggegaan in het kunstenaarshuis CASA komt te wonen. Het verhaal speelt zich af in Parijs ergens in de toekomst. Het appartement van Clarissa is ingericht met de nieuwste apparatuur en gadgets. Haar virtuele assistente ziet alles wat ze doet en overal hangen camera’s in haar woning. Het geeft haar het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden en daardoor wordt het steeds moeilijker om dromen en werkelijkheid te scheiden. Clarissa wil weten wie haar bekijkt en wat CASA van plan is.

In het verhaal wordt steeds meer duidelijk over het verleden van Clarissa. Waarom ging ze weg bij haar man? En waarom droomt ze steeds van een meer? In het boek krijg je af en toe een blik in haar aantekeningenboekje. Steeds meer wordt duidelijk dat kunstmatige intelligentie zich tegen haar keert.

Aanrader?

Het boek Bloemen van de duisternis geeft een kijkje in hoe de wereld er over een paar jaar uit zou kunnen zien en wat dat doet met de mens. Het verhaal is ontspannend, maar tegelijk ook ontroerend en spannend. Aan het einde van het boek blijf je helaas wel met wat vragen zitten. Ik zou het boek aanraden om te lezen! Of te luisteren natuurlijk 🙂

Wil je op de hoogte blijven van lekkernietperfect.nl? Schrijf je dan in voor de Tips & Inspiratie Update! Onvangt maandelijks een update vol tips, inspiratie, boeken en nog veel meer!

Ontvang nu het GRATIS ebook: De weg naar haalbare doelen!

Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning.