Boekreview: Daar waar rivierkreeften zingen

Daar waar rivierkreeften zingen van Delia Owens staat ook op mijn boekenlijst voor 50 boeken in 2021. Het boek heeft een aantrekkelijke kaft en trekt gelijk mijn aandacht. Toen ik eenmaal aan het boek begonnen was, kon ik bijna niet stoppen met lezen. Waarom? Lees hieronder mijn boekreview van Daar waar rivierkreeften zingen van Delia Owens.

Wil je meer leesinspiratie? Bekijk mijn boekenlijst voor 50 boeken in 2021!

daar waar rivierkreeften zingen

Het leven in het moeras

Daar waar rivierkreeften zingen beschrijft het leven van Kya. Een meisje dat met haar familie in het moeras woont. Kya wordt door iedereen in de steek gelaten en blijft alleen achter in haar hut. Ze verkent het moeras en leert van de natuur. Het hele dorp noemt haar het moerasmeisje. Iedereen is tegen haar, en dan wordt Kya ook nog verdacht van moord.

Delia Owens beschrijft het moeras alsof je er zelf bent. Tijdens het lezen van het boek lijkt het net alsof je naast Kya door het moeras gaat. De natuur en de dieren worden zo mooi beschreven. Maar niet alleen de natuur, ook hoe Kya zich voelt en hoe ze leeft.

Aanrader?

Ik heb dit boek in een ruk uitgelezen. Het verhaal is mooi, spannend en ontroerend. Daar waar rivierkreeften zingen in een echte aanrader!

Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning.