Boekreview: De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman heb ik vaak voorbij zien komen. Maar ik heb nooit opgezocht waar dit boek over ging en ook nooit gehoord wat mensen van dit boek vinden. De titel De meeste mensen deugen spreekt maakte mij nieuwsgierig naar dit boek. En zonder te weten waar dit boek over zou gaan ben ik het gaan lezen. Lees hier mijn boekreview van De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman staat op mijn boekenlijst voor 50 boeken in 2021. Bekijk de boekenlijst voor meer leesinspiratie!

de meeste mensen deugen

Een eye-opener

In De meeste mensen deugen schrijft Rutger Bregman een nieuwe geschiedenis van de mens. In het boek bekijkt hij uitspraken en onderzoeken die in het verleden zijn gedaan en zoekt hij naar een andere waarheid. Hij vertelt over de oermens, over gebeurtenissen in tijdens de oorlog en over misdaden uit het verleden. Maar ook laat hij het goede van de mens zien en legt hij uit waar ons wantrouwen in onze medemens op gebaseerd is.

Voor mij was het boek een echte eye-opener. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik alles wat in De meeste mensen deugen staat beschreven als waarheid zie. Maar daarmee wil ik wel zeggen dat het boek je aan het denken zet. Het heeft mij er weer van bewust gemaakt dat je niet altijd moet geloven wat er wordt gezegd. Dat je kritisch mag kijken naar dingen om je heen en zelf kan bepalen wat je doet met die informatie. Laat je je leiden door wat anderen zeggen? Of denk je na over wat de informatie voor jou betekent?

Aanrader?

Het is niet een boek dat je lekker ontspannen leest, want er worden veel artikelen en namen genoemd. Af en toe dacht ik ook ‘wie was dat nou?’ Het is ook best een dik boek en af en toe moet je je er even doorheen worstelen. Maar ik zou De meeste mensen deugen zeker aanraden om te lezen.

de meeste mensen deugen
Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning.