Boekreview: De klopgeest

De klopgeest van Gerrit Komrij is een boek uit 2001. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam aan het einde van de 19e eeuw. Door de beschrijvingen van Amsterdam en de elementen van vroeger, zoals een paard en wagen die voorbij rijdt, waan je je echt even in een andere wereld. Maar eerlijk, het duurde even voordat ik in het boek kwam en er was zelfs een punt waarop ik wilde opgeven.

De klopgeest van Gerrit Komrij is een boek van mijn boekenlijst voor in 2021. De hele boekenlijst kun je hier vinden.

Toch werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld door het beroep van de hoofdpersoon, Hector. Hij is namelijk medium en kan contact leggen met de doden. Dat staat tegenover zijn vriend George, die staat voor het opkomende socialisme en zich verzet tegen de mensen met macht.

In het boek wordt je meegenomen in mooie huizen in dure wijken waar Hector contact zoekt met overleden familieleden. Wat gebeurt daar? En waar komt dit geloof in het hiernamaals vandaan? Maar ook word je meegenomen in de mindere wijken en de mindere kanten van Amsterdam in die tijd.

Af en toe vond ik het boek lastig te volgen en was het moeilijk om mezelf in het verhaal te storten. Maar toch is het verhaal en het oude Amsterdam interessant!

Wil je dit boek ook lezen? Bestel hem hier.

Heb jij dit boek ook gelezen? Ik ben benieuwd wat jij er van vond. Laat hieronder een reactie achter!

Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning en getagd met , , .