Zo overleef jij blue monday

18 januari is het weer blue monday. De meest deprimerende dag van het jaar. En misschien is het dit jaar nog wel blue-er (is dat een woord) dan andere jaren. Ik merk tenminste wel echt aan mezelf dat ik steeds vaker dagen heb waarop ik mezelf even een peptalk moet geven. Positief blijven is niet altijd makkelijk! Hoe kom je blue monday door? Of niet perse blue monday, maar gewoon een mindere dag? Ik geef je een paar tips die je hopelijk gaan helpen deze dag te overleven.

Tip 1: plan iets leuks

Als je aanvoelt dat het een mindere dag is of als je weet dat er een mindere dag aan gaat komen, zorg dan dat je iets leuks plant deze dag. Dan heb je iets om je op te verheugen en naar uit te kijken. Plan bijvoorbeeld een filmavondje met een grote bak popcorn of maak je lievelingsmaal. Dat maakt de dag al een stukje beter!

Tip 2: maak een lijstje

En dan niet zomaar een lijstje. Maak een lijstje met dingen waar jij blij mee bent of heel blij van wordt. Welke herinneringen geven jou een glimlach van oor tot oor? En van welke herinnering moet je zelfs een beetje hardop lachen? Schrijf ze op en maak daarna een top 3! En wil je het helemaal mooi maken? Zoek er dan een paar afbeeldingen bij en maak een moodbord :). Dan heb je iets moois om naar te kijken én brengt het je ook nog eens een glimlach!

blue monday

Tip 3: doe een dansje

Zet een vrolijk muziekje op en beweeg! Spotify lijstjes met sadsongs zijn niet toegestaan. Daar ga je je stemming niet mee verbeteren. Kies voor een lijstje met muziek waar je leuke herinneringen aan hebt of die gewoon een heel leuk vrolijk deuntje hebben. Doe alsof je in de club staat, of juist niet en beweeg zoals je niet zou durven met heel veel mensen om je heen. Heb je even geen inspiratie? Spotify heeft een lijstje met happy songs!

Tip 4: maak nieuwe goede voornemens

Halverwege januari zijn we ook minder happy omdat we merken dat onze goede voornemens (voor een groot deel) zijn gefaald. We hebben het (deels) al opgegeven! Je bent daarin echt niet de enige. Maar om ze dan maar te laten varen is zonde! Pak daarom je lijstje met goede voornemens er weer even bij. Of misschien had je ze nog helemaal niet opgeschreven. Bekijk in elk geval je goede voornemens en bekijk waarom ze niet lukken. Mijn doelenboek kan je helpen je goede voornemens te behalen!

Tip 5: denk aan iets anders

En nu denk je vast ‘lekker makkelijk gezegd’. Ik heb ook niks gezegd over dat het makkelijke tips zouden zijn. Maar even serieus… door alleen maar te denken aan ‘wat een vervelende dag‘ en ‘ik voel me zo rot‘ wordt de dag echt niet beter! Probeer dus zoveel mogelijk bezig te blijven, en zo min mogelijk op de bank te blijven zitten met negatieve gedachten. Pak een mooi boek, maak een wandeling, bel met vriendinnen of bak een lekkere taart!

Wat doe jij op een dag dat je je niet zo fijn voelt? Laat het hieronder weten in een reactie!

Geplaatst in Feelgood, Gezondheid, Lifestyle.