Boekreview: De tatoeëerder van Auschwitz

De tatoeëerder van Auschwitz is geschreven voor Heather Morris en vertelt een waargebeurd verhaal over een liefde tussen twee gevangen in het concentratiekamp Auschwitz. Dit boek werd getipt door een vriendin en ik was direct heel benieuwd naar het verhaal. Daarom zette ik De tatoeëerder van Auschwitz op mijn de lijst met 50 boeken in 2021. Lees hier mijn boekreview van De tatoeëerder van Auschwitz.

Wil je meer leesinspiratie? Bekijk hier de lijst met 50 boeken in 2021!

Terug in de tijd

Het verhaal neemt je mee naar het begin van de tweede wereldoorlog. Lale, de hoofdpersoon van het verhaal, wordt op een trein gezet. In een wagon vol met anderen rijden ze urenlang, om vervolgens uit te stappen voor een groot hek: Auschwitz. Al snel heeft hij door dat hij alles op alles moet zetten om te overleven op deze verschrikkelijke plek. Hij stelt zich zo op, dat hij een baan krijgt als tatoeëerder. Vanaf dat moment tatoeëert hij nummers op de onderarmen van alle nieuwe mensen die binnenkomen. Deze baan maakt zijn leven in Auschwitz een stuk gemakkelijker, maar ook Lale loopt tegen problemen aan. Soms lijkt het net alsof hij een kat met 9 levens is. Lale wordt smoorverliefd op Gita en doet er alles aan om haar en haar vriendinnen te helpen.

Wil jij meer lezen en daar een doel van maken? Noteer hem in het doelenboek en zorg dat jij je leesdoel haalt!

Aanrader?

Zeker weten! Het verhaal is gruwelijk, maar beschrijft ook wilskracht en liefde. Het geeft je een inkijk in het verschrikkelijke leven van de mensen die in concentratiekampen hebben geleefd. Het boek leest makkelijk en het verhaal is goed te volgen. Het einde van het boek verloopt naar mijn idee wat snel, waardoor het verhaal ineens afgelopen lijkt. Als je de geschiedenis interessant vindt, zou ik dit boek zeker lezen.

Wil je dit boek ook lezen? Bestel hem hier!

Wil je op de hoogte blijven van lekkernietperfect.nl? Schrijf je dan in voor de Tips & Inspiratie Update! Onvangt maandelijks een update vol tips, inspiratie, boeken en nog veel meer!

Ontvang nu het GRATIS ebook: De weg naar haalbare doelen!

Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning.