Boekreview: Wat ik zeker weet

Wat ik zeker weet is geschreven door Oprah Winfrey. Het boek bevat columns met verschillende onderwerpen. De ondertitel luidt: Wijsheid en inzicht voor elke dag. Dat is ook precies wat Oprah Winfrey je geeft met de verhalen uit dit boek. Wat ik zeker weet werd mij getipt door verschillende mensen en kreeg daarom een plekje op mijn 50 boeken in 2021 boekenlijst. Lees hier mijn boekreview van Wat ik zeker weet.

Wil je meer leesinspiratie? Bekijk hier de lijst met 50 boeken in 2021!

wat ik zeker weet

Boordevol inspiratie en wijsheden

Wat ik zeker weet start met een inleiding waarin Oprah Winfrey vertelt waarom ze dit boek heeft geschreven. Ze werd in een van haar shows gevraagd naar wat ze zeker weet en op dat moment kon ze daar geen antwoord op geven. Ze is teruggegaan in de tijd en heeft nagedacht welke dingen ze zeker weet en waarom ze dat zeker weet. Dat resulteert in deze bundel van columns.
In het boek worden haar columns gebundeld in de volgende thema’s:

  • Vreugde
  • Veerkracht
  • Verbondenheid
  • Dankbaarheid
  • Mogelijkheid
  • Eerbied
  • Helderheid
  • Macht

De verhalen gaan vooral over haarzelf en dingen die zijzelf heeft meegemaakt. Maar in Wat ik zeker weet deelt Oprah Winfrey ook inspiratie die zij kreeg van anderen en boeken waar zij inspiratie uit heeft gekregen.

Wil jij meer lezen en daar een doel van maken? Noteer hem in het doelenboek en zorg dat jij je leesdoel haalt!

wat ik zeker weet

Aanrader?

Zeker weten! Wat ik zeker weet bevat korte verhalen die gemakkelijk te lezen zijn. Je kunt het boek er daarom af en toe even bijpakken om een paar verhalen te lezen en het vervolgens ook langere tijd weer wegleggen. Ondanks dat niet alle verhalen direct op mijzelf van toepassing waren, bevatten ze wel allemaal inspiratie en wijsheden waar je zelf iets mee kunt, of waar je misschien een ander mee kunt helpen.

Dus als je op zoek bent naar inspiratie op gebied van verschillende thema’s, zou ik het boek zeker lezen.

Wil je dit boek ook lezen? Bestel het boek hier!

Geplaatst in Boekenkast, Ontwikkeling.