Boekreview: Houden van dingen die niet perfect zijn

Het boek Houden van dingen die niet perfect zijn van Haemin Sunim stond eigenlijk eerst niet op mijn boekenlijst 50 boeken in 2021. Ik had het boek al vaker in de boekenwinkel zien liggen en de titel sprak mij wel enorm aan. Toch heb ik het boek nooit gekocht. Maar toen kreeg ik Houden van dingen die niet perfect zijn voor kerst van een vriendin. ‘Het perfecte niet perfecte boek!‘. Naast dat de titel van het boek aansluit bij mijn blog en mijn kijk op de wereld, is het boek ook nog eens enorm inspirerend. Lees hieronder mijn boekreview van het boek Houden van de dingen die niet perfect zijn van Haemin Sunim.

Houden van dingen die niet perfect zijn van Haemin Sunim is een boek van mijn boekenlijst van 50 boeken in 2021! Bekijk de lijst voor meer leesinspiratie!

Bron van inspiratie

Dit boek bevalt 267 bladzijdes vol met inspiratie. Houden van dingen die niet perfect zijn bevat korte verhalen met levenslessen uit het leven van Haemin Sunim. Hij is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea. Naast deze korte verhalen, waarin vertelt over gebeurtenissen uit zijn leven, schrijft hij ook korte inspirerende teksten en teksten van anderen. Het boek laat zien dat niemand perfect is, en dat we juist daarom extra lief moeten zijn voor onszelf en een ander. Het boek gaat over vriendelijk zijn voor jezelf en voor anderen. Over compassie, liefde en vergeving. Houden van dingen die niet perfect zijn geeft je inzichten in hoe je dingen los kan laten, op kan lossen en kan accepteren.

Wil jij meer lezen en daar een doel van maken? Noteer hem in het doelenboek en zorg dat jij je leesdoel haalt!

Aanrader?

Voordat ik aan het boek begon, had ik verwacht dat het boek meer verhalen zou bevatten. Ondanks dat er wel verhalen in staan, zijn veel pagina’s gevuld met korte stukken tekst die je tot denken zetten. Houden van dingen die niet perfect zijn is dan ook echt een boek om er af en toe weer even bij te pakken en doorheen te bladeren. Om af en toe even een paar bladzijden te lezen en de inspirerende teksten op je te laten in werken. Ik zou het boek zeker aanrader, maar niet om in alle haast snel te lezen. Neem er de tijd voor, laat je inspireren en leer te houden van je niet perfecte zelf en de niet perfecte mensen om je heen. Dan is de wereld toch een stukje mooier!

Wil jij Houden van dingen die niet perfect zijn ook lezen? Bestel het boek hier en help mij ook een beetje šŸ™‚

Geplaatst in Boekenkast, Ontwikkeling.