Boekreview: Laura H.

Het boek Laura H. van Thomas Rueb heeft mij gegrepen vanaf de eerste pagina. Ik wilde niets liever dan verder lezen en weten hoe het verhaal afloopt. En wat een verhaal was dat. Thomas Rueb beschrijft het leven van Laura H. Haar roerige jeugd, de keuzes die ze heeft gemaakt en de wil die ze had om het goed te doen. Op zoek naar het fijne leven, wat ze niet altijd op de juiste plek zocht.

Laura H. van Thomas Rueb is een boek van mijn boekenlijst van 50 boeken in 2021! Bekijk de lijst voor meer leesinspiratie!

Laura H. staat bekend als het kalifaatmeisje uit Zoetemeer, Sweet Lake City. Als jong meisje kwam ze in contact met verkeerde jongens, waardoor ze zichzelf compleet verloor. Ze zocht veiligheid in het islamitische geloof en besloot voortaan door het leven te gaan als Lamyae. Haar ouders vinden het moeilijk haar keuze te accepteren en daardoor drijft Laura steeds verder weg van hen. Ze wordt verliefd op Ibrahim, ondanks dat hij niet altijd de lieve man blijkt te zijn die ze had verwacht. Naast dat Laura al een dochter had, krijgt ze nu samen met Ibrahim een zoon. Met z’n vieren trekken ze op een dag naar het kalifaat om zich aan te sluiten bij IS. Ibrahim belooft haar een geweldig leven in het kalifaat, maar niets is minder waar. Dan weet Laura samen met haar twee kinderen uit het kalifaat te ontsnappen.

Heb jij een leesdoel voor 2021? Noteer hem in het doelenboek en zorg dat jij je leesdoel haalt!

Het is een meeslepend verhaal, waarbij ik meerdere keren heb gedacht ‘Meisje, waarom doe je jezelf dit aan?!’. Zenuwslopend en angstaanjagend, maar ook ontroerend. Ik raad dit boek zeker aan!

Wil je dit boek ook lezen? Bestel hem hier!

Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning.