Boekreview: Wild

Het boek Wild beschrijft het verhaal van Cheryl Strayed, die op 27 jarige leeftijd het impulsieve besluit neemt om een voettocht van 1700 kilometers door het westen van Amerika te maken. Ze loopt, zonder enige ervaring, de Pacific Crest Trail (PCT) helemaal alleen. Nouja alleen… samen met Monster, haar veel te zware rugzak waarin ze alles meesleept dat ze nodig heeft op haar trip. Het boek nam me mee de bergen in, liet me de ellende zien die Cheryl voelde en bezorgde me kippenvel. Wauw wat een boek! Lees hieronder mijn boekreview van Wild!

Wild van Cheryl Strayed is een boek van mijn boekenlijst van 50 boeken in 2021! Bekijk de lijst voor meer leesinspiratie!

Cheryl Strayed neemt je in Wild mee in haar wilde leven. Haar leven staat sinds het overlijden van haar moeder op z’n kop en Cheryl weet niet hoe ze haar leven weer op de rails moet krijgen. Ze gooit haar leven over boord, neemt verkeerde beslissingen en merkt op een dag dat het genoeg is geweest. Ze moet op zoek naar zichzelf en ze wil zichzelf redden. Daarom besluit ze de PCT te gaan lopen. Met haar laatste geld koopt ze alles wat ze nodig heeft en vertrekt. In haar verhaal deelt ze alle mooie momenten van deze tocht, maar ook de momenten waarop het huilen haar nader staat dan het lachen. Ze ontmoet leuke mensen, leert om alleen te zijn en te genieten van de stilte en leeft soms met maar 20 cent op zak tot ze uit haar nieuwe provianddoos weer een briefje van 20 dollar kan bemachtigen.

Heb jij een leesdoel voor 2021? Noteer hem in het doelenboek en zorg dat jij je leesdoel haalt!

Het boek laat een worsteling zien van een jonge vrouw die op zoek gaat naar zichzelf. Cheryl Strayed beschrijft haar tocht en haar leven met humor en een sprankeling. Het is alsof je met haar mee loopt en af en toe samen met haar lacht om de onhandigheden en de dingen die gebeuren. Het is alsof je zelf door de bergen loopt met een eigen rugzak. En wauw, wat heb ik daar ineens zin in gekregen!

Vanaf de eerste paar pagina’s waarop Cheryl beschrijft dat ze haar wandelschoenen van een berg afgooit, ben ik helemaal opgeslokt door het verhaal. Kippenvel en tranen! Een echte mustread!

Wil je dit boek ook lezen? Bestel hem hier!

Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning.