Vier de mijlpalen van je leven

Al vanaf het prille begin van ons leven zijn er mijlpalen die ons pad markeren. Deze momenten niet alleen belangrijk voor onze ouders, maar ook voor onszelf. Denk maar eens terug aan die eerste keer dat je jezelf optrok aan een stoel, je de eerste stapjes zette, of zonder zijwieltjes fietste. Hoewel je je misschien niet meer herinnert hoe trots je was, weet ik zeker dat je ouders je aanmoedigde met kregen als ‘Goed zo!’ en ‘Wat knap van jou!’. Naarmate we ouder worden, zit er misschien iets meer tijd tussen het bereiken van die mijlpalen, maar ze zijn nog steeds heel belangrijk. Ook al zijn ze zo nog klein, en zeggen je ouders misschien niet meer elke keer ‘Super knap!’, een mijlpaal is een mijlpaal.

Een terugblik op belangrijke momenten

Als je terugkijkt op je leven, welke mijlpalen blijven dan het meeste bij? Voor mij zijn dat zeker de eindmusical van groep 8 (ondanks mijn zenuwen), de overstap naar de middelbare school (een behoorlijke uitdaging) en het moment dat ik mijn vwo-diploma in in handen had. Maar ook mijn studententijd, het behalen van m’n rijbewijs, op kamers gaan en afstuderen zijn belangrijke momenten. Misschien heb je sommige belangrijke momenten meer gevierd dan andere, en sta je bij andere mijlpalen minder stil. Maar als je terugdenkt aan die mooie mijlpalen, voel je vast een groot gevoel van trots. Neem af en toe eens de tijd om terug te kijken op deze belangrijke momenten. En weet: al zijn ze nog zo klein, je mag trots zijn op wat je hebt bereikt.

Mijlpalen als groeikansen

Het bereiken van mijlpalen betekent persoonlijke groei. Je ontwikkelt jezelf, behaalt doelen en zorgt ervoor dat je de mijlpaal bereikt. Elke stap in de richting van een nieuwe mijlpaal is een stap voorwaarts. Toen ik de overstap maakte van de basisschool naar de middelbare school, was ik in het begin overweldigd. Ik dacht dat ik het nooit zou kunnen. Maar geleidelijk ontdekte ik dat het wel degelijk kon, stapje voor stapje, elke dag een beetje beter. Elke dag groei je een beetje meer, leer je iets nieuws. Soms ga je onderuit, en soms moet je eerst door een diep dal. Maar wanneer je boven komt, mag je trots zijn op jezelf. Je hebt weer een mijlpaal bereikt, je bent weer gegroeid!

Schrijf je toekomstige mijlpalen op in het doelenboek en zorg ervoor dat je dat doel gaat behalen!

Vier je successen

Net als dat we goed zijn in flink balen als iets niet lukt, mogen we ook heel trots zijn als iets wel lukt! Misschien zegt niet iedereen het meer zo direct tegen je zoals vroeger bij die eerste stapjes, maar dat betekent niet dat je niet stil mag zijn bij je prestaties. Laten we de magie van trots zijn niet verliezen naarmate we ouder worden. Mijlpalen, groot of klein, verdienen het om gevierd te worden. Leer van je fouten, groei en vier je successen. Want als je bereikt wat je wil bereiken, mag je daar ontzettend trots op zijn. Maak je dromen waar!

Tip! Maak een herinneringenboek! Zo kun je later nog eens bladeren door alle kleine en grote mijlpalen die je hebt bereikt!

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle.

3 reacties

  1. Heel mooi lieverd zoals je de dingen omschrijft. Echt ontroerend om het te lezen en weer terug te denken aan jouw mijlpalen! Ik ben ook super trots op de dingen die jij bereikt hebt! Weet je waar ik nog aan dacht? Aan de avond bij jou op school, dat jij samen met dat meisje dat liedje gingen van Valerey! Weet je nog? Zo mooi, dat je dat durfde! Bij mij biggelde de tranen over mijn wangen van ontroering! Man wat was ik toen ook trots op jou! ❤️❤️❤️

  2. Pingback: 5 tips om te stoppen met twijfelen aan jezelf - Lekker niet perfect - Tips & inspiratie voor een happy lifestyle

Reacties zijn gesloten.