Boekreview: Te veel en nooit genoeg

Het boek Te veel en nooit genoeg (Too much and never enough) van Mary L. Trump (een nicht van Donald Trump) beschrijft de familiegeschiedenis van de familie Trump, met in de hoofdrol haar eigen vader, zijn broer Donald en hun vader. Het boek werd mij aangeraden door een vriendin. Ik werd direct getrokken door de zin op de cover ‘How my family created the world’s most dangerous man‘. Lees hieronder mijn boekreview van dit boek.

Te veel en nooit genoeg van Mary L. Trump is een boek van mijn boekenlijst van 50 boeken in 2021! Bekijk de lijst voor meer leesinspiratie!

Boekreview

Zoals ik eerder al aangaf, beschrijft dit boek de familiegeschiedenis van de familie Trump. Mary beschrijft het vanuit haar eigen perspectief, maar heeft het verhaal ook gebaseerd op de verhalen van anderen. Het boek geeft een mooie inkijk in hoe deze familie in elkaar zit. Er komen veel verschillende namen voor in het boek, waardoor het af en toe een beetje lastig te volgen is, maar het uitwerken van een stamboom helpt hier goed bij. Verder bevat het boek ook veel informatie over Trump Management en hoe de familierollen binnen dit bedrijf zijn georganiseerd.

Heb jij een leesdoel voor 2021? Noteer hem in het doelenboek en zorg dat jij je leesdoel haalt!

Te veel en nooit genoeg laat een mooi voorbeeld zien van hoe belangrijk de rol van een gezin speelt in de ontwikkeling van een kind, maar ook van een volwassen persoon. De rollen binnen een gezin, het verdelen van de aandacht en de houding die je als ouder aanneemt ten opzichte van het kind kunnen allesbepalend zijn voor hoe een kind wordt gevormd. Het verschil tussen Donald en zijn broer Freddy is daardoor enorm groot. De ene denkt dat hij de wereld aan kan, terwijl de ander zijn hele leven heeft gestreden om geaccepteerd te worden en dingen goed te doen.

Aanrader of niet?

Ik zou dit boek zeker aanraden. Niet alleen om een kijkje te hebben in de wereld van de familie Trump, maar vooral ook om de achterliggende gedachte van dit boek te lezen.

Wil jij dit boek ook lezen? Door hem hier te bestellen, help je mij ook een beetje 🙂

Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning.