Doen tijdens corona

Ongeveer een jaar geleden kwamen we allemaal thuis te zitten. Nederland was bang. We wisten niet hoe lang dit zou gaan duren, we wisten niet wat wel en niet goed was en we wisten niet wat er allemaal zou komen. Corona nam ons leven over en daarmee ook onze vrijheid om te doen wat we willen en te knuffelen wie we willen. Als je me toen had gezegd dat dit nog minimaal een jaar zou gaan duren, had ik je niet geloofd. Maar inmiddels is het leven met corona een beetje normaal geworden.

Dat het leven een beetje normaal is geworden merk ik aan alles. Als ik de deur uit ga, check ik of ik mijn mondkapje bij me heb. En als ik bij mijn moeder op bezoek ga, is het (hoe verdrietig ook) normaal geworden dat ik haar niet een hele dikke knuffel geef als ik binnenkom. Ongemerkt is het ook steeds lastiger om een positieve mindset te houden en lijken de weken en dagen soms heel lang te duren, zonder dat ik echt het idee heb dat ik iets heb gedaan.

doen tijdens corona

Nieuwe ideeën om te doen

Voor een beetje positiviteit en nieuwe ideeën vroeg ik daarom via Instagram en Facebook wat jullie doen om de dagen een beetje leuk te houden. Deze ideeën heb ik verzameld en deel ik nu graag met jou, zodat jij er misschien ook weer inspiratie uithaalt! Zo helpen we elkaar een beetje!

 1. Leer een andere taal.
  Of zoek iemand die graag Nederlands wil leren en leer elkaars taal.
 2. Boek een nachtje weg of een mini-vakantie.
  Dan heb je iets om naar uit te kijken. Een andere omgeving doet wonderen! Extra tip: ga een keer alleen een weekendje weg en ga offline.
 3. Doe een wereldwandeling of bestel een wereldreisbox bij Bapaho – Backpack Nederland
  Doe even net alsof je op reis bent met deze leuke activiteiten! Ik ga zeker weten de wandeling door Utrecht een keer doen 🙂
 4. Ga voor gezinsuitbreiding!
  En nee, dat hoeft niet meteen een baby te zijn! (al lijkt het soms wel net alsof iedereen juist dat nu wil haha). Misschien beginnen met een goudvis? Als je er maar wel goed voor zorgt!
 5. Doe mee aan een pelgrimstocht!
  Voor inspiratie kun je een kijkje nemen bij WAW travel! Zij organiseren ook wandeltochten waar je aan mee kan doen. Dan geniet je van een mooie omgeving én ontmoet je nieuwe mensen.
 6. Volg een online cursus
  Ikzelf zit te denken aan een cursus creatief schrijven. Maar ik kreeg ook de tip voor een online workshop kimchi of kombucha bij Bananas Utrecht.
 7. Koop vrolijke sokken!
  Deze tip vond ik wel heel erg leuk. Wie is er ooit down geworden van vrolijke sokken? Extra motivatie: de was opruimen wordt ook een stukje leuker :). Andere vrolijke kleding mag natuurlijk ook.
 8. Ga naar buiten en schrijf of teken
  Deze tip ga ik zeker uitproberen! Wandelen doe ik al wel vaak, maar buiten schrijven of tekenen doe ik eigenlijk nooit. Ik heb er een mooi nieuw notitieboekje voor gekocht.
 9. Leer jezelf iets nieuws
  Iets nieuws leren geeft motivatie en een fijn gevoel. Let op: ga er niet van uit dat iets je in 1 keer lukt, dan werkt het juist niet motiverend. Misschien moet ik toch die gitaar eens onder een laag stof vandaan halen…
 10. Probeer nieuwe routes
  Dat buiten zijn goed voor je is, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar steeds hetzelfde ommetje wandelen is nou niet echt motiverend. Loop daarom een door andere straatjes, waar je normaal misschien nooit zou lopen.
 11. Lees boeken!
  Mijn leesdoel voor 2021 is 50 boeken! Een doel stellen werkt voor mij erg motiverend. Ik heb hierdoor mijn leesplezier weer teruggevonden. Zoek je leesinspiratie? Bekijk dan hier de lijst 50 boeken in 2021. Wie weet staat er voor jou ook iets leuks tussen!
 12. Luister naar een podcast
  Soms is het ook gewoon lekker om even te wandelen of op de bank te zitten terwijl je luistert naar een podcast. Ik luister nu naar de podcast Laura H. Heb jij een tip voor een leuke podcast? Let me know! Alternatief: bekijk filmpjes op TikTok!
 13. Kook eens wat anders
  Probeer nieuwe recepten uit en neem eens lekker de tijd om een heerlijk gerecht te maken!
 14. Ga winkelen op afspraak
  Ik mocht van de week 10 minuten winkelen in de HEMA en dat was echt even heel fijn. Maak een lijstje met wat je allemaal wil halen (want 10 mintuten zijn heel snel om) en ren die winkel door!
 15. Dans in de woonkamer
  Organiseer een feestje voor jezelf (en je huisgenoten) door de muziek lekker hard te zetten, een lekker drankje in huis te halen en borrelhapjes op tafel te zetten.
 16. Gebruik gesprekskaartjes
  Soms ben je ook gewoon een beetje uitgepraat over deze corona-tijd. Maak eens gebruik van gesprekskaartjes om ook eens over andere onderwerpen te praten. Tip: Een blik vol ontwikkeling.
 17. Koop plantjes
  Geef ze genoeg zonlicht, water en liefde en probeer ze in leven te houden. Als je het goed doet, kun je ze daarna zelfs gaan stekken en heb je nóg meer planten!
 18. Spontane koffies
  Stuur een vriend of vriendin een berichtje en ga een stukje wandelen met een koffie to go. Waarschijnlijk heeft deze vriend of vriendin het ook nodig om even lekker naar buiten te gaan.
 19. Lees: haal positiviteit uit de quarantaine-tijd
  In maart verzamelde ik ook ideeën om positief te blijven tijdens de corona-tijd. Misschien staan hier ook nog een paar leuke tips in.
 20. Stel doelen
  En als laatste tip: stel doelen voor jezelf en ga aan de slag met je doelen. Een doel zorgt er voor dat je een stip op de horizon zet waar je naartoe werkt. Noteer je doelen in het doelenboek of doelen e-book .

Bedankt voor alle input! Heb je nog een andere tip? Laat het hieronder weten!

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle.