Herinnering

In 2017 ben ik begonnen met het maken van herinneringenboeken. Dit idee is ontstaan doordat ik het zo jammer vond dat ik niks doe met alle foto’s die ik maak. Als ik ergens ben wil ik daar vaak de meest mooie foto van proberen te maken, als herinnering. Maar doordat we tegenwoordig allemaal foto’s maken met onze telefoon, blijven die foto’s vervolgens opgeslagen tussen de honderdduizend andere foto’s. Niemand die ooit nog kijkt naar die mooie plaatjes die je terugbrengen naar iets heel leuks of misschien wel iets heel verdrietigs (behalve dan als je je enorm verveelt en je door je filmrol scrolt). Ik heb nu al van 3 jaar een vol boek en in januari ben ik begonnen met het boek van 2020.

Terugblik

Het herinneringenboek geeft een terugblik op wat ik allemaal heb gedaan. Van etentjes met vriendinnen tot vakanties tot concerten. Maar ook minder leuke dingen die zijn gebeurd. Een keer in de zoveel tijd werk ik het boek bij en bedenk ik wat ik de afgelopen weken allemaal heb gedaan. Ik heb zelf een fotoprinter aangeschaft om de foto’s te kunnen printen en probeer ook zoveel mogelijk bonnetjes, kaartjes etc. te bewaren om er bij te plakken. Tijdens het maken denk ik dan vaak ‘wauw ik heb echt veel gedaan in de afgelopen weken‘ en dat is heel leuk om te zien.

Doorbladeren

Soms neem ik dan even de tijd om een boek uit de voorgaande jaren door te bladeren. Gewoon om even te zien wat ik allemaal heb gedaan. En soms kom ik dan dingen tegen die ik eigenlijk al weer was vergeten! Ook gebruik ik het ook om te kijken in welk jaar iets is gebeurd (een soort van geheugensteuntje). Het is bizar om te zien hoeveel je eigenlijk doet in een jaar, maar ook is het bijzonder om te zien welke dingen in bepaalde perioden heel waardevol zijn geweest.

Doen

Maak jij ook een herinneringenboek? Of sla jij je herinneringen ergens anders op? Als je het nog niet doet, daag ik je uit er mee te beginnen! Ik koop hiervoor altijd een A4 schrift met harde kaft, bijvoorbeeld bij de Flying Tiger. Foto’s kan je heel gemakkelijk printen bij bijvoorbeeld de HEMA of met je eigen fotoprinter. Doe jij het op een andere manier? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd!

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle en getagd met , , , .