Klein maar fijn

Vorige week schreef ik een blog over mijn herinneringenboek en hier nog een vervolg daarop. Soms zijn er namelijk van die momenten dat ik het gevoel heb dat ik niet genoeg geniet van het leven. Alle momenten gaan gewoon voorbij en achteraf ben ik dan bang dat ik niet genoeg uit het moment heb gehaald of dat ik meer had moeten genieten. Tegenwoordig is alles zo ‘normaal’ en lijkt alles als een sneltrein voorbij te gaan. Maar als ik echt even stilsta bij alles wat er gebeurd, kan ik wel concluderen dat ik eigenlijk keihard geniet en vaak van de meest kleine dingen.

Als ik dan zo door mijn herinneringenboek blader en zie wat ik allemaal heb gedaan en wat er allemaal is gebeurd, merk ik dat er eigenlijk heel veel is waar ik ontzettend blij mee ben. Ik geniet van de meest kleine dingen en dan vooral van dingen die op dat moment niet eens heel bijzonder lijken maar achteraf toch een glimlach op mijn gezicht toveren. Zo keek ik laatst terug op een weekendje Texel met mijn vriend en dan krijg ik een heel gelukkig gevoel van binnen als ik denk aan hoe we daar zo lekker primitief in een tentje zaten middenin de duinen. Maar ook word ik heel blij van kleine lieve gebaren, zoals een vriendin die precies weet wat ik lekker vind of mijn moeder die even laat weten dat ze trots op me is. Waar ik ook enorm van geniet zijn van die kleine dingen die mij mezelf maken of juist de dingen die je deelt samen met iemand anders. Van die kleine maniertjes die je hebt met iemand, wat echt bij jullie hoort.

Ik ben totaal niet materialistisch ingesteld en ik hoef ook echt niet altijd het nieuwste van het nieuwste. Maar ik word wel heel erg blij van spullen die ik mooi vind, hoe klein of goedkoop ze ook zijn. Ik ben gewoon heel blij met dingen die iets beteken voor mij of dingen die voor mij voelen als een hele stap. Zo kocht ik in januari een nieuwe (tweedehands) auto met mijn vriend en ik ben echt helemaal verliefd. Onze vorige (allereerste) auto leek aan alle kanten uit elkaar te vallen en deze nieuwe voelt daardoor aan als de nieuwste Audi. Elke andere persoon zou misschien denken ‘zo’n bijzondere auto is het niet‘, en waarschijnlijk hebben ze gelijk. Maar ik ben er zo trots op!

Soms vergeet ik even stil te staan bij al het fijne dat er gebeurd in mijn leven. Bij de mensen die mijn leven zoveel mooier maken, ookal is het maar met een klein gebaar of een mooi moment. En als ik er dan weer even over nadenk, ben ik ontzettend dankbaar voor dat alles. En ben ik vooral heel blij, dat ik zo ontzettend kan genieten van hele kleine dingen. Want heel veel kleine dingen, maken grote dingen mogelijk.

Sta jij wel eens stil bij de dingen waar jij happy van wordt? Bij de momenten die een glimlach op je gezicht toveren? Probeer om je heen te kijken en te genieten van de meest kleine dingen. Want er zijn veel dingen om je druk over te maken, maar ook genoeg dingen om van te genieten.

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijk en getagd met , , , , , , .