Supersuf

Ik ben de sufste persoon op aarde. Deze gedachte gaat geregeld rond in mijn hoofd. En waarom? Omdat ik soms ontzettend hard geniet van een avondje thuis, lekker op de bank in mijn joggingsbroek. En omdat het soms als een hele opgave voelt om mezelf ergens naar toe te slepen, zoals een etentje, een feestje of zelfs een kopje koffie met iemand.

Smoesjes

Vaak bedenk ik dan van te voren ook al hoe laat ik dan ongeveer naar huis wil gaan, want ja morgen moet ik werken. Alsof iemand ooit dood is gegaan aan een uurtje minder slaap?! Ik voel me dan ontzettend bejaard en suf. En ik niet alleen. Ik heb veel vriendinnen die dit gevoel ook wel eens hebben. Maar is dat eigenlijk wel zo erg?

Lekker zelf kiezen

Het feit dat jij het lekker vindt om thuis op de bank te hangen onder het meest fijne en zachte dekentje betekent ook dat je je thuis fijn voelt en dat dat op dat moment misschien wel is wat je nodig hebt. Dus als iemand je om 10 uur vraagt of je mee de kroeg in gaat, is het helemaal niet erg om een keer nee te zeggen, als dat op dat moment is hoe jij je voelt. De andere persoon heeft daar ook echt wel eens last van! Het is ook heel goed van je dat je je grenzen kan aangeven en luistert naar je lichaam.

Schop onder je kont

Maar oké, soms blijf je er misschien ook een beetje in hangen en heb je gewoon even een schop onder je kont nodig! Zoek naar de reden waarom je er steeds zo tegenop ziet. Ben je moe? Heb je het druk? Probeer dan eens een paar dagen op tijd naar bed te gaan. Of zorg dat je je agenda eens kritisch bekijkt. Plan tijd in voor jezelf en voor leuke activiteiten met anderen. In de periode dat je het super druk hebt op je werk bijvoorbeeld, is misschien niet het juiste moment om heel veel andere dingen te plannen. En als je een propvolle agenda hebt is het misschien handig om tegen jezelf te zeggen dat je een x aantal dingen in een week mag plannen. Dan zul je zien dat je je beter voelt én meer kan genieten van de dingen die je doet.

Herken jij je in dit verhaal? En wat zou jij doen om dit aan te pakken?

Geplaatst in Feelgood, Gezondheid, Lifestyle, Persoonlijk en getagd met , , .