Last van een herfstdip? 6 tips!

Het wordt vroeg donker, het is koud, het is grijs buiten en het regent. Die zonovergoten zomer lijkt alweer een eeuwigheid geleden en nog erger… het duurt nog zo lang voordat de lente weer begint en we weer met zonder jas naar buiten kunnen en kunnen genieten van groen, bloemen en zon! Het is herfst. En eerlijk… ik hou van de herfst! Maar dagen vol regen, daar maak je mij ook niet altijd blij mee natuurlijk. Hoe dan ook, we moeten de herfst en de winter door om straks weer te kunnen genieten van het voorjaar en de zomer. Vind jij de herfst helemaal niks? En heb je misschien zelfs last van een herfstdip? Bekijk onderstaande herfstdip tips en wie weet ga je wel van de herfst houden!

tips herfstdip

Tip 1: Ga naar buiten

Misschien is het juist wel iets wat je juist níét wil doen in de herfst: naar buiten gaan. Maar toch is het tip nummer 1! Voldoende daglicht is namelijk heel belangrijk voor een goede gemoedstoestand. Zeker als je last hebt van een herfstdip, is het dus goed om wat frisse lucht op te slurpen. Al is het maar een klein ommetje. Regent het? Trek een regenjas aan of pak een paraplu. Daar zijn ze voor 🙂 . Extra tip: wandel naar je favoriete koffietentje en trakteer jezelf op een heerlijk koffie!

Tip 2: Maak een nieuw recept

Heb jij net als ik een stapel kookboeken liggen waar je veel te weinig mee doet? Pak er eens eentje uit de kast en blader het door. En heb je geen kookboeken liggen? Kijk dan eens op internet. Er zijn online ook genoeg recepten te vinden. En dit kan je gelijk combineren met tip 1: wandel naar de supermarkt voor alle ingrediënten en duik daarna de keuken in. Resultaat: een heerlijk ruikend huis, lekker eten en een regenachtige dag is weer voorbij. Extra tip: kijk eens op de foodblog Kind of Asian voor heerlijke Aziatische recepten. Er is ook een kookboek beschikbaar!

Tip 3: Lees een boek

Deze tip kan natuurlijk niet ontbreken in mijn rijtje herfstdip tips: lees een boek! Door een boek te lezen kan je even ontsnappen aan de werkelijkheid. Dus stap even uit je herfstdip en waan je in een andere wereld. Kruip lekker onder een dekentje op de bank met en grote mok thee en een reep chocola. Mis je de zomer? Kies dan voor een heerlijke zomerse feelgood. Extra tip: mijn debuut Lekker Niet Perfect is lekker zomers en zit boordevol feelgood (just saying). 

herfst

Tip 4: Ontdek nieuwe films en series

Naast een boek lezen kan je jezelf natuurlijk ook onderdompelen in een nieuwe serie (en dan het liefst eentje met heel veel seizoenen en afleveringen) of een leuke film. En heb je veel last van die herfstdip? Kies dan vooral een serie of film met veel humor.

Tip 5: Doe iets creatiefs

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Tekenen, schilderen, schrijven, breien, naaien, sieraden maken, fotograferen, kaarsen maken, een bullet journal beginnen, dichten, koken, bakken, een taal leren, dansen, zingen, een instrument leren spelen… Zomaar even wat ideeën op een rij. Probeer iets uit en kijk wat je ervan vindt. Extra tip: bij de action heb je van alles om dit soort dingen uit te proberen, zonder er veel geld aan kwijt te zijn.

tips herfstdip

Tip 6: Wees extra lief voor jezelf

Eigenlijk altijd, maar zeker als je last hebt van een herfstdip: wees extra lief voor jezelf. Doe dingen waar je blij van wordt, trakteer jezelf op je favoriete snack, slaap wat langer als je daar zin in hebt (en als dat mogelijk is) en stel dingen waar je totaal niet blij van wordt gewoon even uit tot je je weer wat lekkerder voelt. 

Wat doe jij om de herfstdip te voorkomen of verminderen? Ik ben heel benieuwd welke herfstdip tips jij nog meer hebt. 

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle.