Lekker even rennen

Sporten. We weten allemaal dat we het eigenlijk meer zouden moeten doen. We weten allemaal dat sporten goed voor je is. En stiekem vinden we sporten ook eigenlijk best wel fijn en zijn we trots als we weer zijn geweest. Maar toch is het soms moeilijk om jezelf te motiveren.

Ik zou mezelf totaal niet beschrijven als een #fitgirl, maar ik vind het wel heel erg leuk om sportief bezig te zijn. Vroeger heb ik veel verschillende sporten gedaan, zoals handbal, waterpolo en voetbal. Maar toen ik eenmaal ging studeren vond ik het sporten niet meer zo leuk en zeker niet meer zo belangrijk. Ik heb heel vaak ingeschreven gestaan bij een sportschool, maar ging er maximaal 10 keer per jaar naartoe. Zo zonde eigenlijk. Maar ach, ik ben ook maar een mens.

Een paar jaar geleden begon in met hardlopen en deed ik samen met een vriendin mee met de 5 kilometer tijdens de Singelloop in Utrecht. Man, wat was het een opgave om die 5 kilometer vol te houden en wat vond ik het zwaar. Na die loop heb ik het hardlopen ook gelijk weer stopgezet. Maar na een jaar vond ik de motivatie terug om toch weer even lekker te gaan rennen. Sinds twee jaar ben ik daar nu best fanatiek mee bezig (al zeg ik het zelf) en ga ik gemiddeld drie keer per week. Ik heb goeie schoenen aangeschaft en sinds afgelopen zomer gebruik ik ook een sporthorloge die alles voor mij bijhoudt. Super fijn!

beginnen met hardlopen

Het is echt waar: de eerste stap die je moet zetten is het zwaarst.

Nog steeds heb ik ook wel eens weken waarin ik denk ‘bah, totaal geen zin’. Soms ga ik dan gewoon lekker op de bank hangen (en baal ik even later toch een beetje dat ik niet ben gegaan). Maar soms geef ik mezelf een schop onder m’n kont (of mijn vriend doet dat, dankjewel daarvoor) en ga ik alsnog. En weet je? Dan valt het eigenlijk allemaal best wel mee en is het zelfs echt lekker om te doen!

Momenteel ben ik bezig te trainen voor de halve marathon! Waar train jij voor?

Geplaatst in Lifestyle, Sporten en getagd met , , .