Rennen voor een goed doel

Afgelopen weekend was de RunforKiKa Wintereditie. Tijdens deze run loop je voor alle kanjers die aan het vechten zijn tegen kanker. Ik vind dit een ontzettend goed initiatief. Een kind hoort namelijk te spelen en te genieten van het leven, in plaats van te vechten om te leven. Ik ben zelf juf en zie de hele dag ontzettend veel lieve kinderen om mij heen. Het feit dat er op de wereld zoveel kinderen zijn die niet zomaar naar school kunnen, omdat ze erg ziek zijn, vind ik heel verdrietig. Daarom besloot ik geld op te halen en mee te lopen met dit mooie evenement.

Ik doe veel aan hardlopen, maar heb nooit eerder gelopen voor een goed doel en vond het nu een mooi moment om dit te doen. Bij de RunforKiKa kan je kiezen voor een afstand van 5 kilometer of 10 kilometer. Aangezien ik aan het trainen ben voor een halve marathon besloot ik samen met mijn vriend de 10 kilometer te doen. Het was af en toe zwaar, maar de foto’s van de kanjers die langs het parcours stonden, de mensen die keihard stonden aan te moedigen en de fakkels die brandden gaven een extra boost om door te lopen. Tijdens het lopen en het zien van de foto’s realiseerde ik me echt dat doordat ik daar liep, zieke kinderen geholpen kunnen worden. En dat gaf een ontzettend goed gevoel!

€350,- en een PR

Uiteindelijk heb ik in totaal €350,- opgehaald en de 10 kilometer gelopen in 52 minuten en 34 seconden, een nieuw PR! Hoe blij ik ook ben met mijn tijd, nog heel veel blijer ben ik met het geld dat ik samen met al die andere mensen heb opgehaald. In totaal is er ruim €200.000 opgehaald. Geweldig!

Iedereen ontzettend bedankt voor het doneren en ik hoop jullie te inspireren om ook eens mee te lopen voor een goed doel. De KiKarun organiseert op 18 april 2020 een Nightrun in Rotterdam.

Geplaatst in Lifestyle, Sporten en getagd met , , , , .