Tips to beat de winterdip

Afgelopen week was het blue monday. En mocht je het zelf niet zo hebben gemerkt, dan werd je er wel onvermijdelijk aan herinnerd door alle reclames. Het werd de hele dag om je oren gegooid, je moest je bijna wel blue gaan voelen. Blue monday staat voor deprimaandag en het zou de dag zijn waarop de meeste mensen zich treurig en neerslachtig voelen. En niet zo gek ook. Tijdens de feestdagen waren we heel druk en propten we ons vol met eten en alcohol en nu is dat ineens weer voorbij. Ook zijn de goede voornemens rond deze tijd vaak al mislukt en lijkt de vakantie een hele tijd geleden. De dagen zijn kort, het is koud en de lente lijkt nog ontzettend ver weg. Het liefst kruip je dan toch gewoon onder een dekentje tot het moment dat de winter weer voorbij is? Veel mensen ervaren tijdens de winter een somber gevoel: de winterdip. Maar lees snel verder, hier zijn een paar tips om je door deze winterdip heen te slaan!

Ga naar buiten en beweeg

Ik snap het, het is koud en je wil absoluut niet naar buiten. Maar van de hele dag op de bank hangen ga je je echt niet beter voelen. Buiten zijn is ontzettend goed voor de mens en zoals de reclame van Bever ook zegt: “Niemand is een binnenmens“. Dus pak jezelf goed in, bedenk een leuke route en ga een rondje wandelen. Snuif lekker wat frisse buitenlucht op! Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat een rondje wandelen een slecht gevoel gaf. Dus hop hop, gewoon doen.

Noteer waar je blij van wordt

Neem elke dag even de tijd om na te denken waar je die dag blij van bent geworden. Wat heeft een glimlach op je gezicht bezorgd? Waar ben je dankbaar voor? Al is het maar iets kleins, zoals iemand die goedemorgen tegen je zei. Denk aan dingen die je dag leuk maakte, in plaats van aan de dingen die je dag hebben verpest. Een positieve mindset doet wonderen.

Plan leuke activiteiten

In december hebben we het heel druk. We gaan langs bij vrienden en familie en plannen van alles. Vanaf januari is dat weer allemaal voorbij en lijkt het soms alsof je in een zwart gat valt. Je moet weer werken, studeren of andere dingen doen en eigenlijk staat er vrij weinig op de planning. Plan daarom leuke dingen. Ga lekker eten met vrienden, ga naar een feestje of bezoek een leuke stad of museum! Zet iets op de planning waar je naar uit kan kijken.

Eet gezond

Het eten van een zak chips of iets ongezonds bestellen bij thuisbezorgd.nl is natuurlijk heel verleidelijk, maar probeer gezond te eten. Zoek wat lekkeruitziende gezonde recepten op en duik de keuken in om voor jezelf wat heerlijks klaar te maken. Vitamine geven namelijk nieuwe energie en zorgen er ook nog eens voor dat je niet ziek wordt (en hopelijk de griep dit jaar overslaat). Eet vooral kiwi’s. Deze zitten namelijk bomvol vitamine C!

En weet: Spring is coming! Nog heel even geduld.

Geplaatst in Feelgood, Gezondheid, Lifestyle en getagd met , , , , , , .