To-do

Ik maak echt van alles een to-do lijst. Ik ben er gek op. Het liefst doe ik dat dan in een heel mooi schriftje, want ook daar ben ik gek op. Ik moet mezelf in de winkel altijd inhouden om niet heel veel nieuwe notitieboekjes, to-do-lijst-boekjes of andere schriftjes te kopen. Ik ben bijvoorbeeld echt verliefd op de notitieboekjes van de HEMA en de Flying Tiger, maar de spullen van Studio Stationery vind ik ook heel erg leuk! Het liefst begin ik ook met alles in een nieuw notitieboekje en als dat niet kan, dan op een nieuwe pagina.

Handige app

Het maken van een to-do lijst vind ik zo fijn omdat het lekker overzichtelijk is en ik op deze manier (hopelijk) niks vergeet. Op mijn telefoon gebruik ik de app ‘Wunderlist’ en die raad ik echt iedereen aan! (Al heb ik gehoord dat hij binnenkort helaas gaat verdwijnen, huilen!). In deze app kan je to-do lijsten aanmaken en delen met anderen. Zo heb ik er eentje met mijn vriend voor de boodschappen en heb ik er een paar met vriendinnen waarop allemaal dingen staan die we echt nog een keer moeten doen. Het fijne daaraan is dat als ik iets toevoeg, het ook in hun to-do lijst verschijnt. Oh en wat ook heel leuk is aan deze app: je kan sommige taken op de lijst aan iemand toewijzen. Bijvoorbeeld de vervelende taakjes gewoon in de schoenen van je partner schuiven. Hoe handig is dat?! Ik gebruik deze app ook voor mezelf. Ik maak vaak in het weekend een to-do lijst van alle dingen die ik moet doen of niet moet vergeten die week. Van ‘boeken terug naar de bieb‘ tot ‘data plannen met een vriendin’. Maar ik gebruik het ook voor het maken van een inpak-lijst voor vakantie of films en series die ik nog wil zien. En wanneer je iets gedaan hebt kun je het heel gemakkelijk afvinken en geeft de app ook zo’n heerlijk ‘pling‘ geluidje, love it!

Notitieboekjes

Maar ik vind het toch ook wel heel erg fijn om mijn to-do lijstje gewoon te schrijven in een mooi boekje. Voor mijn werk bijvoorbeeld gebruik ik een notitieboekje van de HEMA. Hierin maak ik aantekeningen en schrijf ik alles op wat ik moet doen. En het is dan zo fijn als je iets kan doorstrepen en je na een werkdag ziet wat je allemaal hebt gedaan! Soms schrijf ik er stiekem iets op wat ik eigenlijk al gedaan heb, gewoon omdat ik het dan kan afstrepen en dat zo’n fijn gevoel geeft. En eerlijk: het had eigenlijk op mijn to-do lijst moeten staan. Dus echt valsspelen is het niet. Toch?

Never ending story

Maar soms lijkt het ook wel alsof er aan die to-do lijsten geen einde komt. Vooral de to-do lijst op mijn werk. Heb ik mijn to-do lijst bijna af en ben ik blij dat ik bijna klaar ben, knipper ik met mijn ogen en de to-do lijst is weer minstens twee keer zo lang. En als je het druk hebt met van alles en nog wat, lijkt het alsof je niet toe komt aan alle dingen die je eigenlijk moet doen. Voor elk ding dat ik van mijn to-do lijst afstreep komen er voor mijn gevoel soms drie nieuwe dingen bij. Het houdt niet op. Het kan dan echt voelen als een never ending story. Frustrerend, hoe fijn je to-do lijsten ook vindt! Wat ik dan altijd doe is onderscheid maken tussen dingen die echt NU belangrijk zijn en dingen die over een tijdje ook nog wel kunnen. Soms schrijf ik er dan een uiterlijke datum achter (een soort van ten minste houdbaar tot) of zet ik er een bepaald symbool bij zodat ik weet dat dat echt belangrijk is. En soms moet je ook maar gewoon denken: er zitten maar 24 uur in een dag. Wat niet lukt, lukt niet.

Vergeet dus niet om ook af en toe je to-do lijsten even los te laten en gewoon te genieten en te ontspannen. Geen stress, geen zorgen, er komt altijd weer een morgen!

Ik ben benieuwd of je mijn liefde voor notitieboekjes deelt en hoe jij het liefst je to-do lijst maakt! Laat het mij weten via Instagram of Facebook.

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijke ontwikkeling en getagd met , , , , .