5 tips voor de mooiste pannenkoekenplant

Pannenkoekenfamilie. Het is vast geen woord, maar het klinkt wel leuk. Sinds ik 4,5 jaar geleden een baby pannenkoekenplant kreeg op onze housewarming is het hier een heuse babyboom. Ik heb van die ene baby een megamama gemaakt en inmiddels heb ik 6 pannenkoekenplanten in huis en zijn er al 12 het huis uit! Ik postte laatst een foto op Instagram van mijn nieuwste pannenkoekenbaby’s en kreeg de vraag hoe ik die plantjes zo laat groeien. Lees hieronder mijn tips en kweek ook een pannenkoekenfamilie!

Welk doel zou jij graag willen behalen? Het doelenboek helpt je om haalbare doelen op te stellen en aan de slag te gaan met jouw doelen! Bestel hem hier!

Tip 1: Goede zorgen

Het lijkt natuurlijk heel logisch, maar goed voor je plant zorgen is soms best lastig (vind ik dan). Hoeveel licht hebben ze nodig? Hoeveel water moet je geven? Ik zet mijn pannenkoekenplanten in een lichte ruimte, maar zorg er voor wel dat ze niet de hele dag in direct zonlicht staan. Ik geef daarnaast 1 keer in de 2 weken water en dan niet zo veel. Ik heb namelijk van mijn moeder geleerd dat planten eerder dood gaan aan te veel dan te weinig water. Extra tip: wist je trouwens dat er een app is die jou helpt bij het zorgen voor je planten? In de app Plantsome kun je al je planten toevoegen en dan krijg je een melding wanneer en hoeveel water je je plant moet geven! Hoe handig?!

Tip 2: Geef ruimte

Als je pannenkoekenplant niet goed groeit, ondanks dat je super goed voor hem zorgt, kan het zijn dat je plantje niet genoeg ruimte heeft. Het kan helpen om de plant dan in een grotere pot te zetten. Want zeg nou zelf, je bent zelf ook veel meer happy in een ruimere omgeving toch? Datzelfde geldt voor je pannenkoekenplant. Heb je gelijk een goed excuus om nieuwe mooie potjes te gaan kopen.

Wil je op de hoogte blijven van Lekker niet Perfect? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nu het gratis e-book De weg naar haalbare doelen! Schrijf je hier in.

Tip 3: Ververs

Het kan zijn dat de aarde van je pannenkoekenplant niet meer genoeg voeding geeft aan je plant. Als je bijvoorbeeld te veel water hebt gegeven kan de aarde gaan schimmelen en daar wordt je pannenkoekenplant totaal niet happy van (en verre van gezond). Het kan helpen om je plant dan in nieuwe aarde te zetten.

Tip 4: Kweek pannenkoekenplant baby’s

Als je ziet dat er een baby groeit, kun je hiermee een nieuwe pannenkoekenplant maken! Hoe doe je dat? Het is supersimpel! Snijd de baby af, zo dicht mogelijk bij de stam van de mamaplant. Zet de baby in een bakje met water en zorg ervoor dat de blaadjes niet onder water komen te staan. Dit kan door satéprikkertjes te gebruiken waar je het plantje aan hangt. Laat de baby ongeveer 2 weken zo staan. Het plantje maakt nu worteltjes! Let op: check af en toe of het stammetje nog onderwater staat, anders droogt hij natuurlijk uit! Na 2 weken kun je het plantje dan in een potje doen en is hij klaar om te gaan groeien! En hoppa, je hebt er een pannenkoekenplant bij!

Tip 5: Geef liefde aan je pannenkoekenplant

Liefde maakt alles mooier, dus ook je planten. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat planten reageren op gebeurtenissen in hun omgeving? Misschien heb je ooit wel eens gehoord over het onderzoek waarbij 2 planten werden vergeleken. De ene plant kreeg de hele dag lelijke opmerkingen om z’n oren en de andere werd overspoeld met liefdevolle woorden. En je raadt het al. De tweede plant bloeide op, terwijl de eerste een zielig hoopje ellende werd. Uit een ander onderzoek is gebleken dat planten beter groeien als ze in gezelschap verkeren. Daarbij zou het geen verschil maken of dat soortgenoten of mensen zijn. Dus ik zou zeggen geef je plant af en toe een dikke knuffel (niet te hard natuurlijk) en zeg hem af en toe dat ie er goed uitziet vandaag. Daar knap je zelf toch ook van op?

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips en dat jouw pannenkoekenplant binnenkort ook flink staat te shinen! En als je straks ineens tientallen baby’s hebt gemaakt, deel ze dan uit. Zo kunnen jouw vrienden, familie, collega’s en kennissen ook een eigen familie kweken en is jouw pannenkoekenplant straks over-over-over-over-over-over-over-grootmoeder.

Geplaatst in Wonen en getagd met , , , .