Boekreview: De zeven zussen (1)

Eindelijk is het dan zover. Ik ben begonnen aan de serie De zeven zussen. Ondanks dat de boeken al een tijdje op mijn e-reader staan, kon ik er maar niet aan beginnen. Misschien omdat het van die dikke boeken zijn of omdat de hype inmiddels weer een beetje is afgezwakt. Maar ik heb nu dus deel 1 gelezen en ik kan de hype wel een beetje begrijpen. Lees hieronder mijn boekreview van De zeven zussen.

Samenvatting – De zeven zussen, deel 1

In De zeven zussen, het eerste deel in de gelijknamige bestsellerserie van Lucinda Riley, komen Maia en haar zussen na de plotselinge dood van hun vader bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. 

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Benieuwd naar de andere boeken die ik heb gelezen in 2022? Bekijk hier het overzicht!

Boekreview

Toen ik begon aan De zeven zussen moest ik er echt een beetje inkomen. De eerste paar hoofdstukken, die zich afspelen in het heden, gingen vlot. Al vond ik het nu al lastig om de namen en personages uit elkaar te houden. Maar toen het verhaal eenmaal overging in de geschiedenis, had ik even moeite met doorzetten. Verschillende namen kwamen voorbij en even zag ik door de bomen het bos niet meer. De spanning was even weg uit het verhaal en ik heb het boek ook voor een paar dagen weggelegd. Bijna wilde ik opgeven, tot ik weer de rust vond om verder te lezen. En gelukkig maar, want het verhaal nam me al snel weer helemaal mee. Tijdens de zoektocht naar de familie van Maia raak je steeds verwonderd en je wilt gewoon weten hoe dit verhaal afloopt.

Nu ik deel 1 van de serie De zeven zussen heb gelezen, ben ik ook benieuwd naar waar de andere zussen vandaan komen. Ik snap de hype daarom nu wel iets beter! Na het eerste deel stoppen kan gewoon niet!

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Wil jij ook beginnen aan de serie De zeven zussen? Bekijk het boek hier!

Geplaatst in Boekenkast, Ontspanning.