Maandoverzicht januari: Kick-off 2022

In 2020 schreef ik elke maand een maandoverzicht, maar in 2021 ben ik daar ineens mee gestopt (iets met te veel dingen tegelijk en te weinig tijd). Zonde eigenlijk, want ik vind het juist zo leuk om terug te blikken op dat wat ik allemaal heb gedaan en bereikt. Dus mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is om die terugblik gewoon weer te gaan doen. Dus lees hieronder mijn maandoverzicht van januari 2022!

Numbers

En zo in de eerste maand van het jaar heb ik zelfs een aantal leuke cijfers! Ik hou dit jaar (net als in 2021) een lijst bij met boeken die ik heb gelezen. In deze boeken 2022 lijst kun je vinden welke boeken ik allemaal heb gelezen en ik probeer ook voor elk boek een korte recensie te schrijven. En deze maand heb ik maar liefst 7 (!!!) boeken gelezen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat daar 3 korte boeken bij zaten, namelijk de Live for Love serie van Annemieke Heller. Maar er zat ook een heel dik boek bij om dat te compenseren, namelijk het eerste deel van De zeven zussen serie!

boeken 2022

En aangezien ik binnenkort (hopelijk) een halve marathon ga lopen, heb ik zelfs het hardlopen weer opgepakt (dat werd tijd ook…). Ik liep in totaal 56,4 km en daar ben ik best een beetje trots op.

Highlights

Ondanks dat het jaar een beetje stroef begon en ik zeker af en toe onwijze last had van de januari-dip, heb ik wel ook een paar hele leuke highlights! Hieronder licht ik de mooiste even toe!

MIJN BOEK

En ja, deze titel moet in blokletters! Want in 2022 komt mijn boekendroom uit! Als klein meisje droom ik er al van om schrijfster te worden, en dit jaar gebeurt dat echt. Ik ben blijer dan blij en trotser dan trots. In januari werd de cover bekend én startte ook de voorverkoop van mijn debuut. Ik ben smoorverliefd op de cover (waar mijn naam dus gewoon in blokletters op staat) en helemaal blij met hoe het verhaal is geworden. En de titel Lekker niet perfect past perfect bij lekkernietperfect.nl, maar ook bij mijzelf en datgene waar ik anderen mee wil inspireren: een lekker niet (te) perfect leven. (P.s. ik sta zelfs als AUTEUR op de website van Van Driel Publishing!)

Wil je meer over het boek lezen? Of wil je het boek bestellen? Klik dan hier!

Vakantie

Afgelopen maand nam ik ook een weekje vrij. Doordat ik tussen kerst en oud&nieuw niet vrij ben geweest, was ik daar echt even aan toe. We gingen naar een huisje in Gelderland en hebben vooral veel gegeten, spelletjes gedaan en gewandeld door het bos. En toen zelfs de restaurants weer opengingen kon je mij niet blijer maken. Eindelijk weer een kopje koffie met taart en een lunch buiten de deur.

Ons huis

Aan het eind van 2022 hopen wij te verhuizen naar ons nieuwe huis! In april tekenden we het koopcontract en sinds september is de grond ook echt van ons (whoehoe). Maar van een huis is nog niet echt te sprake. Het is namelijk een nieuwbouwwoning en dat stelt mijn geduld enorm op de proef (is het al bijna 2023?!). Maar afgelopen weekend namen we een kijkje op de bouwplaats en er is eindelijk iets te zien! Inmiddels hebben we de keuken, badkamer en tegels al uitgezocht en afgelopen maand zijn we ook voor een vloer wezen kijken. Het is heel veel wat er allemaal op me af komt en van de helft snap ik slechts 5%, maar ach… we komen er wel!

bouwplaats

Bring it on!

Dat was een de samenvatting van mijn maand januari. In februari staan er weer wat leuke dingen op de planning! Ik ga een weekendje weg en er staan wat gezellige avonden op de planning met vriendinnen. Heerlijk dat dat inmiddels weer kan allemaal. Ook hoop ik komende weken mijn manuscript terug te krijgen van de redacteur. Dan kan ik daarna mijn boek gaan afronden. Zo spannend!

Wat was jouw hoogtepunt van januari? En waar kijk je naar uit voor de maand februari?

Liefs Mirjam

Geplaatst in Maandoverzicht, Persoonlijk.