Haal positiviteit uit de quarantaine-tijd!

Het is wat. Stay home. Social distancing. 1,5 meter. Thuis werken. Een echte quarantaine is het nog niet. We zijn nog bevoegd om buiten te zijn en om boodschappen te doen. Maar toch, deze quarantaine-tijd doet iets met je. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar af en toe maakt het me echt verdrietig! Ik vroeg jullie via instagram wat jullie doen om deze quarantaine-tijd een positieve twist te geven. Ik denk namelijk dat positiviteit in deze bizarre tijd heel erg belangrijk is! We krijgen zoveel negatief nieuws over ons heen en zijn beperkt in wat we kunnen doen. Daarom speciaal voor (en door) jullie deze post over hoe je een positieve twist kunt geven aan deze tijd.

Tips van jullie

 1. Zet vrolijke muziek op!
  Volledig mee eens. Vrolijke muziek zorgt voor een vrolijk gevoel vanbinnen. Want eerlijk: wie heeft zich ooit slechter gevoel door een heerlijk zomerhitje?
 2. Duik de keuken in!
  Probeer nieuwe recepten uit of bak iets goddelijks. Om het vervolgens natuurlijk zelf op te smullen, aangezien delen met anderen er even niet in zit.
 3. Maak een puzzel!
  Ik weet het, de gedachte alleen klinkt super suf. Maar een puzzel van 1000 stukjes is echt heel lekker om te maken. Het werkt rustgevend en het is goed voor je hersenen!
 4. Ga je huis opruimen!
  Bij mij staan al heel veel opruimdingen op de to-do lijst. Ga eindelijks een datgene opruimen, uitzoeken of ordenen waar je steeds niet aan toe komt. En je weet het: een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd.
 5. Lees een boek!
  Ga eindelijk eens dat boek lezen waar je nooit aan toe komt. Ga even offline en kruip lekker onder een dekentje op de bank. Ik ben inmiddels begonnen aan de boeken die ik nog had staan, aangezien de bieb momenteel gesloten is.
 6. Wees creatief!
  Ga bijvoorbeeld schilderen of tekenen en maak iets moois om trots op te zijn! Het werkt rustgevend. Of ga haken of breien, ook super leuk. Ik ben ooit begonnen aan het haken van een Janneke (je weet wel van Jip) voor een vriendin van mij genaamd Janneke (niet van Jip). Lieve Jan, hij komt er ooit aan!
 7. Beweeg!
  Vergeet vooral niet te bewegen. En dan bedoel ik niet het bewegen als in ‘van de bank naar de keuken en weer terug‘. Ga naar buiten om een frisse neus te halen. Ga wandelen, fietsen of hardlopen. En als je binnen wil sporten probeer dan eens yoga om al je spieren even los te maken! Ben je niet gemotiveerd? Lees dan mijn blog om gemotiveerd te raken!
 8. Netflix & chill!
  Begin aan een serie waar je normaal nooit tijd voor hebt. En als je geen inspiratie hebt, vraag dan eens aan vrienden wat zij allemaal kijken. Ze hebben vast goede tips voor jou!
 9. Mediteer!
  Mediteren maakt je rustig en zorgt ervoor dat je je mentaal beter en sterker voelt. Het zorgt echt voor een gelukkiger gevoel en het verlaagt je stressniveau! Neem dus af en toe even de tijd om stil te staan bij het moment en doe een ademhalingsoefening om tot rust te komen.
 10. Begin een nieuw project!
  Ga iets groots aanpakken, waar je niet eerder de tijd voor had! Voor mij is dat op dit moment het opknappen van het balkon. Ik heb daar hele mooie banken van pallethout en deze ben ik nu aan het schuren en verven!
 11. Quality time!
  Maak gebruik van de situatie om extra te genieten van quality time met je partner of je kinderen. Maar daarnaast ook met vrienden en familie door te bellen of te videobellen. Plan daar momenten voor in! Of speel samen een spelletje! Heb je ze niet in huis? Je kan altijd nog bestellen. Tip 1: als je samenwoont met iemand die niet tegen zijn verlies kan, is deze tip niet bevordelijk voor de gezelligheid. Tip 2: woon je alleen en heb je niemand om een spelletje mee te spelen? Er zijn genoeg websites waarop je online spelletjes kunt doen!

En nog een paar tips van mij

 1. Maar een to-do lijst!
  Jullie hebben in mijn blog over to-do lijstjes kunnen lezen hoeveel ik houd van het maken van to-do lijsten! En in deze situatie maak ik er ook graag gebruik van. Ik heb een to-do lijst gemaakt van alles wat ik wil doen in huis. Van het ophangen van rookmelders tot het opruimen van mijn kledingkast. Maar ik heb ook een lijstje gemaakt van dingen die ik kan doen ter ontspanning tijdens mijn thuiswerkdag.
 2. Boek tijd voor jezelf!
  Het is best heftig dat je nu 24/7 in huis bent met je partner (en misschien ook wel met je kinderen). Ik heb het hier met mijn vriend over gehad en om irritaties te voorkomen hebben we nu in de studeerkamer een bankje neergezet. Zo kunnen we ons af en toe even terugtrekken als we daar behoefte aan hebben. En dat is super fijn!
 3. Houd structuur in je dag!
  Ik merkte de eerste dagen van het thuiswerken aan mezelf dat ik totaal geen structuur meer had. Ik at mijn ontbijt en lunch achter mijn laptop, nam weinig tot geen pauze en ging amper naar buiten. Zorg voor structuur in je dag. Las pauzes in en momenten zonder scherm. En vooral: ga ook naar buiten voor een frisse neus!
 4. Zorg goed voor jezelf!
  Ik merkte ook dat ik minder ging sporten toen ik hoorde dat de halve marathon waar ik voor trainde, was afgelast. Daardoor ging ik ook ongezonder eten. Koekjes, snoepjes, chocola. Ik propte alles naar binnen, maar vergat om ook wat fruit te eten. Belangrijk! Van gezonde voeding ga je je ook veel beter voelen.
 5. Hang niet hele dagen op de bank in je joggingbroek!
  Ik weet het, het is super verleidelijk om op de bank te ploffen en helemaal niks te doen. Maar uiteindelijk voel je je daar niet veel beter van. Het is natuurlijk prima om af en toe even lekker serie te kijken, maar plan deze momenten dan in! Gebruik het als een soort van traktatie!
 6. Help een ander!
  Ken je iemand die nu helemaal alleen thuis zit? Of iemand die echt niet meer naar buiten kan? Bel diegene wat vaker op, stuur een kaartje of een ander mooi gebaar of breng wat langs! Je helpt niet alleen een ander daarmee, maar het geeft jezelf ook een goed gevoel.

Dankjulliewel voor het delen van jullie tips om te zorgen voor positiviteit! Ik denk dat ze heel waardevol zijn voor heel veel mensen. Heb je nog een tip die hier niet bij staat? In hoor het graag. Laat het mij weten via Instagram.

We moeten er samen maar het beste van maken en proberen het beste uit deze situatie te halen. Ik wens jullie allemaal heel veel gezondheid en positiviteit toe!

Dikke knuffels (op afstand).

Geplaatst in Feelgood, Gezondheid, Lifestyle en getagd met , , , .