Het lukt niet!

Ken je dat gevoel? Je wilt van alles, maar niks lijkt te lukken. Je hoofd gaat door met het maken van plannen, met het bedenken van dingen die je écht moet doen. Maar er komt helemaal niets uit je handen. Het is mijn nummer 1 struggle van dit moment…

Mirjam Aarts

Alles veranderd

De afgelopen maanden is er veel veranderd. We gingen van een lock-down naar het normale leven. En dat is fijn, want we kunnen weer lekker uit eten, uitgebreid lunchen op het terras, dagjes winkelen en weekendjes weg. Maar aan de andere kant voelt het soms ook alsof de hele wereld weer aan me trekt en ik van alles moet. Mijn agenda overstroomt en dat komt niet door de uren me-time die ik heb gepland. Ondertussen heb ik een boek geschreven en uitgebracht, waar ik de nodige promotie voor moet doen en komt er een nieuw huis aan. Oh, en het allerbelangrijkste: er groeit een minimensje in mij.

baby op komst

En begrijp me niet verkeerd. Ik ben onwijs dankbaar voor alles en alles wat op mijn pad mag komen. Maar tegelijkertijd voelt het soms een beetje alsof ik op bepaalde vlakken faal. Het schrijven van blogs schiet er al maanden bij in en op social media ben ik vooral bezig met mijn boek. Ik ben veel bezig met wat anderen van het boek vinden en of het goed wordt ontvangen. Dat maakt me ook ontzettend onzeker! Mijn huis lijkt vaker ontploft dan opgeruimd en aan mijn to-do lijst lijkt geen einde te komen.

Plannen: alles op een rijtje

Tijd om alles weer even op een rijtje te krijgen en te kijken wat écht moet, en wat ook nog wel later kan. Dus maakte in vandaag Trello aan om voor mezelf overzicht te krijgen in alles wat in m’n hoofd rondgaat en op verschillende to-do lijstjes staat. Plannen die nu niet lukken krijgen wel een plekje, maar staan even on hold. Prioriteiten gaan voor. En nieuwe plannen maken mag, maar het hoeft echt niet allemaal morgen af. Het hoeft allemaal niet perfect.

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijk, Persoonlijke ontwikkeling.