Zo goed ben ik in opruimen

Een keer in de zoveel tijd zit ik in een lekkere opruimflow. Alle spullen opnieuw uitzoeken, dingen weg doen waar ik al jaren niet meer naar heb gekeken en het hele huis poetsen. Ik neem mezelf dan ook voor om het vanaf dan ├ęcht super netjes te houden. Maar op de een of andere manier lukt het nooit.

Ontplofte bedoeling

In mijn huis kan het een behoorlijke ontplofte bedoeling zijn. Ik ben namelijk een ster in rommel maken. Waar ik mijn kleren uittrek, blijven ze ook liggen (wat resulteert in verschillende stapeltjes door het hele huis). Als ik iets nodig heb, trek ik alle kasten open om het te zoeken (want tijdens de vorige opruimflow heb ik het een nieuwe plek gegeven en nu kan ik het niet meer vinden). Na mijn zoektocht zie je dan een heel spoor door het huis en kun je precies zien waar ik heb gezocht (oeps).

Visite

En dan als ik hoor dat er iemand op visite komt, ga ik als een idioot het hele huis opruimen en schoonmaken. Na afloop ben ik dan zo blij met het resultaat en vind ik het zo fijn dat alles weer helemaal netjes is. Nu ga ik het echt netjes houden.. echt.. nee maar echt.. En toch, een paar dagen later, lijkt het alsof dat hele opruimen nooit heeft plaatsgevonden.

Hoe dan?

En dan kom je bij andere mensen thuis. En deze mensen lijken helemaal geen rommel te kennen. Hoe dan?! Alles super netjes, super strak. Of zou bij hun alle rommel ook uit de kast storten zodra je een deurtje opentrekt?

Waar ik me zo aan kan storen zijn die spullen die gewoon geen goede vaste plek hebben. Van die kleine spulletjes die niet goed te categoriseren zijn. Waar laten mensen dat?

Heb jij tips voor hoe je je huis super mega netjes houdt? Ze zijn zeer welkom! Hoef ik volgende keer misschien niet het huis helemaal op te ruimen voordat de visite arriveert. Laat het me weten via Instagram.

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijk en getagd met , , , .

2 reacties

  1. Haha hier was voor ik een schoonmaakster had heel mijn poetssysteem op gebaseerd. Ik nodigde expres mensen uit zodat ik moest opruimen ?

  2. Pingback: Top 10 blogs 2020 - Lekker niet perfect - Tips & inspiratie voor een happy lifestyle

Reacties zijn gesloten.