Lang leve kerst

Tot een paar jaar geleden gaf ik niet zoveel om kerst. Mijn broer is altijd jarig, dus kerst was vooral zijn verjaardag. Dat vind ik natuurlijk heel belangrijk, maar verder boeide kerst me niet zo veel. Al dat verplichte gedoe. Het eten vond ik dan wel weer heel fijn… om me vervolgens op 3e kerstdag ontzettend dik en vet te voelen. En toch doe je het elk jaar weer opnieuw!

Maar de laatste jaren wordt mijn kerstgevoel toch steeds wat positiever. Ik ga steeds meer fijne dingen ontdekken aan kerst en ik word er ook steeds blijer van. En dit jaar misschien nog wel extra…

Kerst is zoveel lampjes

Ik vind het zo fijn om het huis vol te hangen met lampjes. En zeker de afgelopen geniet ik hier enorm van. Ik kon dan ook niet wachten om een kerstboom te kopen en te versieren. En die staat nu gelukkig al te shinen in de woonkamer. Maar niet alleen in huis, overal in de buurt en in de stad ziet het er gezellig uit. En die fijne gezellige sfeer kunnen we allemaal wel wat extra gebruiken dit jaar.

Kerst is lief zijn voor een ander

En ander verrassen met iets leuks, iets moois of iets wat iemand heel graag wil hebben vind ik ook heel leuk! Grote en kleine cadeautjes en gebaren. Maar ook lief zijn voor de mensen om je heen. Of je ze kent of niet. In de decembermaand lijkt iedereen wat vriendelijker en wat vrolijker. En hoe leuk is het om een kerstkaartje te ontvangen? Weet je trouwens dat het ouderenfonds een actie organiseert voor kerstkaarten voor eenzame ouderen? Stuur een kaart voor 15 december en wees lief voor een ander 🙂

Kerst is dankbaar zijn

Maar voor mij is kerst ook echt dankbaar zijn. Dankbaar dat ik kerst kan vieren met de mensen die ik lief heb. Maar ook dankbaar voor het jaar dat ik heb gehad en alles wat ik heb bereikt. Grote en kleine dingen. Met kerst kan en mag ik even trots zijn op mezelf. En stilstaan bij de mooie momenten van het jaar. En ondanks dat 2020 een gek jaar was, ben ik toch ontzettend dankbaar voor alles wat ik wél heb kunnen doen. Zo gaan we toch ineens weer andere dingen waarderen in het leven. En genieten van kleine dingen is ook heel belangrijk!

Fijne kerst voor jullie allemaal!

P.S. Ga jij van 2021 jouw jaar maken? Ga jij aan de slag met jouw doelen? Neem dan een kijkje in de webshop voor een doelenboek!

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijk.

2 reacties

  1. Ahhh, wat mooi zoals jij het omschrijft! Ik word er helemaal warm van! Zo lief! Ik vind het ook heel fijn om samen te zijn met de mensen van wie ik zielsveel hou met kerst! Ik hoop op volgend jaar! Deze kerst wordt het online ben ik bang, maar niet klagen want gelukkig zijn we allemaal gezoend! ???❤️

  2. Pingback: LOVELY december! - Lekker niet perfect - Tips & inspiratie voor een happy lifestyle

Reacties zijn gesloten.