Lekker impulsief

Als ik iets wil, dan wil ik het ook. En dan wil ik het eigenlijk ook zo snel mogelijk. Ik wil niet wachten, ik wil dingen niet honderd keer overdenken. Daardoor heb ik soms van die lekker impulsieve acties. Als ik iets heb bedacht dan wil ik het ook direct aanpakken of uitvoeren.

Geen weg terug

Van het ene op het andere moment kan ik besluiten dat ik iets wil. En dat verschilt van kleine tot grote dingen. En als ik dan eenmaal heb besloten dat ik het wil, dan is het ook moeilijk uit mijn hoofd te krijgen. Dan kunnen anderen wel zeggen dat ik er misschien nog even goed over na moet denken, of zich afvragen of het wel zo slim is. Toch wil ik het.

En als ik dan dus eenmaal heb bedacht dat ik het op die manier wil of dat ik dat ene ding echt wil kopen, dan is er ook geen weg terug. Ik vind het dan heel moeilijk om het idee weer uit m’n hoofd te zetten. Ik weet wat ik wil en dan ga ik er ook voor. Liever gisteren dan vandaag. Stilzitten is namelijk niks voor mij. Ik wil actie ondernemen en bezig zijn met datgene wat ik graag wil

Schiet op!

En ik vind het dan het allerergste als ik dan ook nog moet wachten. Heb ik net zo’n groot (of klein) besluit genomen, en dan duurt het nog even. Verschrikkelijk. Heb ik iets besteld, dan is de levertijd te lang. Ik ben dan ook echt in staat om naar de andere kant van Nederland te rijden om het te gaan halen, zodat ik het diezelfde dag nog heb. Zo ben ik ooit naar een andere stad gereden voor een goudvis (waarom? ik vond het nodig) en voor een laptop (omdat ie in Utrecht was uitverkocht). Tja, ik ben niet erg geduldig.

Nadenken

Maar nu moet je niet denken dat ik altijd zomaar ineens dingen besluit en het gelijk ga doen zonder er eerst over na te denken. Er zijn gelukkig ook genoeg dingen waar ik heel goed en lang over nadenk. Maar ik ben blij dat ik niet over alles honderd keer na hoef te denken. Dat ik af en toe gewoon kan bedenken dat ik iets wil, en er dan ook direct actie voor onderneem. Want van al dat twijfelen en overdenken, wordt het ook niet altijd beter.

Wanneer nam jij voor het laatst een ‘grote’ impulsieve actie en waarom? Ik ben heel benieuwd. Laat je het weten in een reactie?

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijk en getagd met , , .

3 reacties

  1. Mijn laatste grote impulsieve actie was mezelf ziek melden ivm burn-out, voor mij impulsief voor m’n omgeving geen verrassing. Nu ik weer leer naar m’n gevoel te luisteren komen er steeds meer impulsieve acties en ik geniet met volle teugen!

    • Thanks voor je reactie!
      Wauw wat goed dat je die actie hebt ondernomen! Dat zal vast een grote stap zijn geweest. En wat fijn dat je steeds meer impulsieve acties kan ondernemen.

  2. Pingback: FOBO en 5 tips om te voorkomen - Lekker niet perfect - Tips & inspiratie voor een happy lifestyle

Reacties zijn gesloten.