Zo maak je je dromen waar!

Soms heb je van die mooie dromen. Van die dingen die je echt graag een keer zou willen doen. Zo wil je misschien ooit wel een wereldreis maken. Of een baan, waar je elke dag met plezier naartoe gaat. Misschien heb je de ambitie om een boek te schrijven. Ik wil het allemaal. Maar dromen werkelijkheid laten worden, is niet altijd makkelijk. Waarom? Omdat het niet zomaar komt aanwaaien! Je moet er namelijk (kei)hard voor werken.

Wil jij je doelen behalen? Maak gebruik van het Doelenboek!

Geef het tijd

Accepteer dat het waarmaken van je dromen tijd kost. Het kan namelijk zo zijn dat jouw droom niet van de een op andere dag is te realiseren. Vraag dat ook niet van jezelf. Dit zorgt er namelijk alleen maar voor dat je teleurgesteld raakt als het niet snel genoeg gebeurt. Wat helpt, is het stellen van doelen. Aan deze doelen kan je vervolgens wel een tijdsplanning hangen natuurlijk! Maar zorg er wel voor dat de doelen haalbaar zijn, anders raak je totaal gedemotiveerd (lekker SMART).

Maak tijd

Het is belangrijk dat je jezelf de tijd geeft om je dromen waar te maken, maar het is ook belangrijk dat je de tijd néémt om dit te bereiken. Het is namelijk niet zo dat er op een dag ineens iemand aanbelt die het je komt brengen. En dat zou je ook niet moeten willen. Want hoe tof is het, dat je straks kunt zeggen dat JIJ je droom hebt waargemaakt? In plaats van dat iemand het je gewoon cadeau doet. Maar daarvoor moet je dus wel tijd vrijmaken. Want waarom zou je het uitstellen, als het iets is dat je graag wilt? Blok tijd in je agenda en maak een plan voor jezelf. Last van uitstelgedrag? Lees hier tips om aan de slag te gaan!

Bespreek je dromen

Het is heel fijn als anderen je kunnen helpen of steunen bij het waarmaken van je dromen. Maar niemand kan je hiermee helpen als je het niet bespreekbaar maakt. Het kan enorm helpen om je plannen met iemand te bespreken en om hulp te vragen. Samen kan je meer dan alleen! Wie weet hebben anderen wel een goed idee om jou verder te helpen.

Vier het!

En totaal niet onbelangrijk: vier alles wat je lukt! Al is het maar een inimini-stapje in de richting van het behalen van je doel. Alles moet gevierd worden. Waarom? Omdat je trots mag zijn op jezelf. Trots op dat je een stap hebt gezet in de goede richting. Trots omdat je werkt aan het realiseren van je dromen. En gewoon trots op wie jij bent en dat je bezig bent met datgene wat je wil.

Doen

Dus, met andere woorden: ga het gewoon DOEN. Dromen blijven dromen, als je er niks mee doet. Als dit jouw dromen zijn, dan dragen ze bij aan jouw geluk. En gelukkig zijn is het fijnste dat er is. Niemand anders gaat het voor je doen. Dus schrijf je dromen op, bedenk doelen voor jezelf en ga er mee aan de slag. Geen smoesjes meer met ‘dat lukt me nooit‘, ‘nee het is nu niet handig‘ of ‘het komt nu niet zo goed uit‘. Het juiste moment komt waarschijnlijk nooit, dus dan kan je beter vandaag beginnen.

Maak je dromen waar. Start vandaag nog! Bestel het Doelenboek voor al jouw doelen!

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijke ontwikkeling.