Mooie reizen maken mooie herinneringen

Ondanks dat ik jeuk krijg van de quote ‘travel is the only thing you buy that makes you rich‘, zit er natuurlijk wel een kern van waarheid in. Reizen maakt je rijk in de vorm van mooie herinneringen die je (hopelijk) de rest van je leven bij je draagt. En we reizen allemaal wat af. Ik vind het heerlijk! Verre reizen of reizen dichtbij huis.

En nu we allemaal even niet kunnen reizen (huilen!) denk ik vaak terug aan reizen die ik heb gemaakt en die mij mooie, leuke of grappige herinneringen hebben gebracht. Hieronder een selectie!

Reis 1: Indonesië

Mijn reis naar Indonesië is toch wel een van de toppers. Samen met een heel goed vriendinnetje ging ik voor 3,5 week naar de eilanden Java en Bali. En dit was in 1 woord: GEWELDIG! Het was mijn eerste echt verre reis, voor het eerst langer dan 2 weken, voor het eerst samen met een vriendin en voor het eerst met een backpack op mijn rug. Wat heb ik genoten. De eilanden Java en Bali zijn waanzinnig mooi en we hebben supertoffe dingen gedaan en meegemaakt. Heerlijk gegeten, genoten van het lekkere weer, gereden op scooters, geslapen in geweldige en verschrikkelijke accommodaties en vooral heel veel gelachen. Ik heb tijdens deze reis herinneringen gemaakt die ik echt nooit zal vergeten. Meest hilarische moment: toen ik mij net had uitgekleed om te gaan douchen ontdekte ik een baby-krokodil in het bad (je kunt je misschien een voorstelling maken bij hoe ik daarop reageerde).

Reis 2: Thailand

Een andere favoriet is de reis naar Thailand die ik samen met mijn vriend maakte. Dit was onze eerste vakantie samen en het was echt een feestje! We sliepen in hutjes in de jungle, op het water en in de bruisende stad. We bezochten tempels (op elke hoek van de straat staat er minimaal 1) en liepen door de rimboe. We kregen 3 keer een lekke band met de scooter en werden daardoor echte pro’s in het vragen naar een garage (we hebben daarbij ook met gevaar voor eigen leven mét scooter in een laadklep van een auto gezeten die behoorlijke haast bleek te hebben… OMG). We bezochten een ladyboy cabaret (hilarisch) en hadden een hele leuke avond op Koh Phi Phi (lees hier mijn blog daarover). We hebben veel dieren gezien, mooie plekken bezocht en vooral heel erg genoten.

Reis 3: Kos

Kos? In Griekenland? JAZEKER. En niet zomaar. Deze reis heeft een bijzondere plek in mijn hart (en hoofd). Ik ging afgelopen zomer namelijk samen met mijn moeder een weekje naar Kos en dat was echt TOP! Niet alleen omdat het op Kos heerlijk weer was en je er enorm kunt relaxen (en feesten, maar daar ging ik nou net niet voor), maar vooral omdat ik er samen met mijn moeder was en ik wist dat zei net zo hard aan het genieten was als ik. We maakten een boottocht, waarbij we genoten van cocktails in de zon, we huurden een buggy en crosste het eiland over, fietste van hot naar her en hebben keihard gelachen. Deze vakantie heb ik zo hard genoten van de sfeer op Kos en de quality-time met mijn allerliefste moeder. Lees hier waarom mijn moeder de allerliefste is.

Reis 4: Texel

Op vakantie in eigen land. Ik ging samen met mijn vriend een weekendje kamperen op Texel. Dit was denk ik een van mijn goedkoopste en chillste ‘reizen’ ooit. In een volgepropte mini-auto (met veel te veel spullen) gingen we met de boot naar Texel. En wat ze zeggen is echt waar ‘zodra je op de boot stapt, begint de vakantie’. Dat gevoel kreeg ik ook echt. We zette ons tentje op middenin de duinen en zaten er zo gezellig bij samen. We huurden een fiets en fietste het hele eiland rond. We wandelden over het strand, lazen een boek in de zon en als klapper op de vuurpijl: we gingen parachutespringen. En dat was ZO VET! Supertof om Texel vanaf die hoogte te bekijken. Ik hoop dat ik snel weer terug kan naar Texel of een ander mooi Waddeneiland. Want wauw, wat is Nederland mooi.

Reis 5: Marokko

Een jaar geleden ging ik samen met een goed vriendinnetje (ja diezelfde als de Indonesië-reis… top travelbuddy) op citytrip naar Marrakech. Ik was nooit eerder in Marokko geweest, maar was direct verliefd. De kleine straatjes volgepropt met spullen. Het lekkere weer. We bedachten in de ochtend al waar we zouden gaan lunchen en dineren (ik leef wel vaker van maaltijd tot maaltijd) en het eten was verrukkelijk. We bezochten een waanzinnig mooie waterval, genoten van de vele dakterrassen en lieten ons door verschillende mensen de weg wijzen (want geloof mij, verdwalen doe je daar zeker). Lees hier meer over mijn trip naar Marokko.

Welke reizen zijn jou het meeste bijgebleven en waar heb jij mooie herinneringen gemaakt? Laat het mij weten via Instagram. Ik ben benieuwd naar jullie mooie verhalen!

x

Geplaatst in Reizen en getagd met , , , .