Terugblik op 2021

Het jaar 2021 is voorbij en een nieuw jaar is alweer begonnen. Tijd om terug te blikken op alles wat 2021 heeft gebracht. En dat was heel veel! Ondanks dat het jaar op sommige momenten voelde alsof het eindeloos zou duren, ging het jaar toch ook weer snel voorbij. Een jaar waarin we werden beperkt door een virus dat nog elke dag ons leven beïnvloed, maar ook het jaar waarin dromen werkelijkheid werden. Lees hieronder mijn hoogtepunten uit 2021.

Zonsopkomst Utrecht

Een eigen huis

Begin 2021 besloten mijn vriend en ik dat we een huis wilden kopen. Na 2 jaar wonen in een huurhuis, was het tijd voor de volgende stap. We lieten ons niet uit het veld slaan door alle berichten over een oververhitte huizenmarkt en vol goede moed schreven we ons in voor bezichtigingen. We fantaseerde over een rijtjeshuis met echte verdiepingen en een tuin. Maar al snel leek onze droom in duigen te vallen. We werden steeds overboden en soms werd het huis al verkocht nog voordat we het konden bekijken. Toen kwam er een nieuwbouwproject op ons pad. We schreven ons in en hoopte heel hard dat we ingeloot zouden worden. En dat gebeurde! Helaas is het huis pas eind 2022 klaar, maar de voorpret is begonnen.

Mijn diploma

Ondanks dat ik in 2020 al afstudeerde als onderwijskundige, kon ik in 2021 ook eindelijk mijn masterdiploma in ontvangst nemen. Een echte uitreiking met alles erop en eraan kon helaas niet doorgaan, maar toch was het moment heel fijn. Na 2 jaar hard werken kon ik eindelijk mijn diploma vasthouden!

Boek: Zon, Zee & Zomerkriebels

In 2021 deed ik mee aan een schrijfwedstrijd en mijn korte zomerse feelgoodverhaal was één van de winnende. Daarom werd mijn verhaal gepubliceerd in een gratis e-book. De verhalenbundel is zo vaak gedownload en ik heb heel veel leuke reacties ontvangen op mijn verhaal, maar ook op de andere 4. Nog niet gelezen? Download het e-book hier gratis.

Heel veel scruncies

Ook maakte ik dit jaar heel veel scrunchies en kwamen er nieuwe varianten bij in de webshop. Heerlijk om zo lekker creatief bezig te kunnen zijn met de naaimachine. Momenteel ben ik bezig met project rok. Dat gaat iets minder soepel dan ik dacht.

Partner

In 2021 zette ik nog een grote en mooie stap. Mijn vriend en ik lieten ons registreren als partners. Geen groot feest, maar wel een hele fijne dag met familie en een nachtje weg naar Amsterdam. En ondanks dat het niet veel verandert, voelt het toch heel anders dat we nu partners zijn.

Boeken, boeken en nog eens boeken

Omdat ik in 2021 meer wilde lezen (en minder voor de televisie wilde hangen) besloot ik een leesdoel te stellen. Ik wilde 50 boeken lezen in 2021. Nou is dat niet helemaal gelukt… Helaas! Maar ergens ook weer niet erg. Ik heb namelijk zeker weten meer gelezen dan in 2021 en minder voor de tv gehangen. En dat is het belangrijkste! Ik heb van het ene boek meer genoten dan van het andere boek, maar vooral heb ik genoten van de momenten dat ik me terug kon trekken op de bank met een grote mok thee en een boek. En ik kan het iedereen aanraden!

Een boek schrijven

En het grootste doel voor mezelf dit jaar was het schrijven van een boek. In januari startte ik met een schrijfcursus bij Het Boek Project en tijdens deze cursus bedacht ik de verhaallijn voor mijn boek. Daarna heb ik me aangemeld voor een coachingstraject bij Het Boek Project en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. Ik heb enorm veel geleerd én mijn verhaal staat inmiddels helemaal op papier. Het mooiste cadeautje van dit jaar was dan ook dat ik een uitgeefcontract tekende bij Van Driel Publishing. In 2022 komt mijn boekendroom uit en zal mijn boek te koop zijn. Ik kan niet wachten!

2022

Er zijn in 2021 dus heel wat van mijn doelen en dromen uitgekomen. En daar ben ik heel blij mee. Maar mijn doelen en dromen zijn nog lang niet op. In 2022 is het eerste doel het klaarmaken van mijn boek. Momenteel ben ik bezig met herschrijven en wordt de cover ontworpen. Daarnaast hoop ik heel hard dat ons huis in 2022 klaar is en dat we aan het einde van het jaar kunnen verhuizen. Daarom is een groot doel voor komend jaar om veel te sparen 🙂

Wil jij je doelen en dromen in 2022 behalen? Neem dan snel een kijkje bij het doelenboek!

Ik wens je een heel fijn, mooi, gezond en gezellig 2022 toe. Een nieuw jaar waarin nieuwe dromen en doelen werkelijkheid worden!

Liefs, Mirjam

Geplaatst in Lifestyle, Maandoverzicht, Persoonlijk.