DIY: zo maak je een kapstok!

Schat, ruim al die tassen nou eens op!‘. Ik hoor het regelmatig. En terecht. Een tijdje terug leek het me handig een kapstokje in de slaapkamer te hangen, waaraan we onze badjassen en gedragen vesten/jasjes konden ophangen. Eindstand: aan deze kapstok hing voornamelijk een groot deel van mijn tassencollectie. Ik zeg groot deel, omdat de tassen die niet aan de kapstok hingen, vrolijk op de grond stof lagen te happen (zo goed ben ik in opruimen). Trouwens niet alleen die van mij hoor. Maar goed, er moest een nieuwe kapstok komen speciaal voor de tassen. En zo ben ik: dat werd weer een mooi project. De DIY kapstok.

Meet the kapstok!

Op sommige plekken in ons huis lopen buizen langs het plafond. En dat bracht me op een idee! Waarom gaten in de muur boren, als je ook de buizen kunt gebruiken?! Anders hangen die daar ook maar zo voor niks. Ik maakte binnen een half uur een kapstok voor mijn tassen en kijk hoe pretty die is geworden! En nog leuker: ik had alle materialen voor deze DIY kapstok gewoon in huis!

DIY kapstok

Mijn vriend dacht eerst ‘komt ze weer met d’r idee├źn‘. Opzich wel te begrijpen, aangezien ik er een sport van lijk te maken om projecten te bedenken. En dat kan dan niet later, nee dat moet nu. Maar toen ik vol trots mijn kapstok liet zien was ook hij enthousiast! Ik zocht gelijk naar plekken waar ik nog zo’n leuke DIY kapstok kon ophangen en bedacht een sleutelrekje! Nu hangt er in onze gang ook een mooi kapstokje, maar dan voor de sleutels.

DIY kapstok

DIY kapstok: zo maak je het!

Easy peasy! Dit heb je nodig voor jouw DIY kapstok project:

 • Een plank
 • Stevig touw
 • Haakjes
 • Optioneel: te veel zooi om eraan te hangen

En zo maak je het:

 1. Zaag de plank op maat
 2. Haal er een schuurpapiertje overheen (indien nodig natuurlijk)
 3. Knip 2 (lange) stukken touw
 4. Werp de touwen over een buis (of ander ophangding)
 5. Knoop bij elk touw de uiteinden aan elkaar aan de onderkant
 6. Schroef de haken in de plank
 7. Stop de plank tussen de touwen
 8. Hang al je troep eraan
 9. Klaar is kees!

Zet er een leuk plantje op om het af te maken en kijk jouw kapstok eens shinen! Maak je huis (iets meer) opgeruimd met je zelfgemaakte kapstok! Maak jij er ook een? Gebruik #lekkernietperfect of tag @lekkernietperfect in je post op Instagram! Ik ben heel benieuwd naar jouw DIY kapstok!

Geplaatst in DIY, Lifestyle en getagd met , , , , .