5 (nieuwe) inzichten tijdens de vakantie

We werken hard en hebben een druk leven. Soms heb ik niet eens tijd om na te denken over welke boodschappen ik moet halen of wat ik allemaal nog moet doen deze week. Daarom maak ik ook altijd to-do lijstjes (anders vergeet ik de helft). Maar door alle drukte heb ik ook geen tijd om na te denken over mezelf, over hoe dingen gaan, wat ik wil bereiken en hoe ik me écht voel. Tijdens een vakantie kan ik altijd goed ontspannen en dan heb ik ruimte in m’n hoofd om na te denken. En dan kom ik vaak ook weer tot nieuwe inzichten.

Zo denk ik na over hoe ik me voel, hoe ik me heb gevoeld en vooral over hoe ik me wíl voelen. Maar ook over de dromen en doelen die ik heb en in hoeverre ik die echt waar aan het maken ben. Ik denk dan na over dingen die ik echt wil gaan aanpakken en wil bereiken! De inzichten die ik deze vakantie kreeg lees je hieronder.

Inzicht 1: Ik wil me gezond voelen

Ik heb van die periodes dat ik goed let op wat ik eet. Maar soms val ik toch weer terug op lekker makkelijk en praktisch en is gezond eten ver te zoeken. In de vakantie wordt het dan vaak niet beter (zoals elke ochtend een chocoladecroissant en heel veel ijsjes). Tijdens de vakantie krijg ik dan ook het inzicht dat ik gezonder wil eten. Niet om af te vallen, maar om me gewoon gezond te voelen.

Inzicht 2: Ik wil meer energie

Vanaf het moment dat je weet dat je bijna vakantie hebt, groeit het gevoel dat je de vakantie écht nodig hebt. En dan vooral de laatste 2 weken zijn ineens heel erg zwaar. Ik heb dan ook heel veel geslapen in de vakantie. Zeker als je een druk jaar heb gehad, is het heel goed om even te ontspannen. Toen ik me weer helemaal uitgerust voelde, keek ik terug op de laatste weken en kon ik concluderen dat ik weinig energie had en me heel moe voelde. Ik kwam daardoor tot het inzicht dat ik me energieker wil voelen. Niet alleen door gezond te eten, maar ook door te bewegen! Goed voor jezelf zorgen is zo belangrijk. En dat moet ik dus ook echt meer gaan doen.

Inzicht 3: Dit wil ik doen

Tijdens mijn vakantie komt ook weer dat besef dat het leven kort is en dat je er alles uit moet halen wat erin zit (als je daar behoefte aan hebt natuurlijk). En dat doe ik door meer dingen te doen die ik WIL doen en minder dingen te doen die ik NIET WIL. Dingen die ik meer wil doen: lezen (en dan vooral gericht op persoonlijke ontwikkeling), schrijven (voor m’n blog en m’n boek), meer tijd voor mezelf nemen en meer tijd doorbrengen met belangrijke mensen in mijn leven. Wat ik minder wil doen: me druk maken om wat anderen vinden en minder tijd besteden aan nutteloze dingen.

Inzicht 4: Nieuwe doelen stellen

En bij nieuwe inzichten horen natuurlijk ook nieuwe doelen. Want in mijn blog over goede voornemens kun je lezen dat het stellen van haalbare doelen belangrijk is. Daarom heb ik deze vakantie voor mezelf duidelijke doelen opgesteld zoals, minimaal 3x in de week hardlopen om uiteindelijk die halve marathon te kunnen lopen en minimaal 1500 woorden per week schrijven aan mijn boek.

Inzicht 5: De tijd gaat zo snel

Ja ik weet het, het klinkt zo cliché. En dat is het ook. Maar afgelopen vakantie realiseerde ik het me toch weer… de tijd haalt me soms in. Het jaar 2020 is een raar jaar en dingen lopen allemaal anders dan dat we hadden verwacht (tenminste, bij mij sowieso). Maar niet alleen dit jaar gaat snel, het leven gaat snel (sorry als dat dramatisch klinkt, maar het voelt echt zo). Wilde ik vroeger niets liever dan groot worden en volwassen zijn… wil ik nu soms niks liever dan weer even kind zijn. Maar terugkijkend op dit jaar merk ik dat ook mijn doelen en dromen niet altijd de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Daar moet verandering in komen!

En jij?

Kom jij tijdens de vakantie tot nieuwe inzichten? Of tot inzichten die je misschien al wel had, maar die even waren weggezakt? Welke dingen wil jij echt nog doen voor het einde van dit jaar? Laat het me weten via een reactie of via @lekkernietperfect op Instagram.

Geplaatst in Feelgood, Lifestyle, Persoonlijk, Persoonlijke ontwikkeling, Reizen en getagd met , , , , .