The miracle morning

Eigenlijk zou je je leven het liefst een 10 geven. Maar dat doe je niet. Het is een 7. Misschien soms een 8. En op sommige dagen ook zeker wel eens een 4. En wat doe je daar aan? Wat doe je om ervoor te zorgen dat je leven een 10 wordt? In september las ik het boek The Miracle Morning, waarin Hal Elrod uitlegt wat hij doet om zijn leven een 10 te maken. En omdat ik mijn leven toch ook wel graag een 10 zou willen geven (waar doen we het anders voor?), besloot ik een start te maken met The Miracle Morning. Inmiddels ben ik een maand verder en ben ik fan! Lees hieronder wat The Miracle Morning is en hoe het mij helpt.

miracle morning

Maak je leven een 10

Eigenlijk zegt Hal Elrod in zijn boek dat we allemaal zouden moeten willen streven naar die 10. Waarom zou je genoegen nemen met een leven dat maar een 6 waard is? Je moet denken aan de persoon die je zou willen zijn en vandaag beginnen ervoor te zorgen dat dat lukt. Wat heb je nodig om je leven een 10 te maken? Wat mis je? Wat wil je bereiken?

We willen namelijk allemaal van alles. We hebben dromen, ambities, doelen en missies. Maar wat doen we nou echt om dat te bereiken? Natuurlijk heb je goede voornemens en doelen voor jezelf. Maar neem je ook echt de tijd om daar aandacht aan te geven? The Miracle Morning zorgt ervoor dat je elke dag een uur de tijd hebt om bezig te zijn met jouw dromen, doelen en ambities. En daarnaast helpt het je om goed wakker te worden en actief te zijn in de ochtend (zelfs als jij echt geen ochtendmens bent).

Ik dacht eerst: ‘ja hoor… ik geloof er niks van’. Maar inmiddels ben ik fan! Ik kan zonder snoozen m’n bed uit komen, ik heb een fijne start van m’n dag en ik voel me er echt beter door! Dus ik zou zeggen: probeer het ook eens uit! Hieronder lees je precies wat je moet doen!

Become a morningperson!

Ik hoor je denken: ‘ik HAAT vroeg opstaan‘ en ‘ik wil mijn bed niet uit‘. Ik snap je. Ik dacht precies hetzelfde. Toch wilde ik het proberen en nu kom ik echt veel beter m’n bed uit. Hal Elrod schrijft in zijn boek dat als jij je bed niet uit wil komen, dat eigenlijk zegt dat je geen zin hebt in de dag. En als dat waar is, dan is je leven dus geen 10 en zou je daar eigenlijk iets aan moeten doen. Want eerlijk: we zouden toch allemaal elke dag ons bed uit willen springen en mega veel zin hebben in de dag en dus in ons leven?

Maar een ochtendpersoon worden vraagt wel om een aantal kleine aanpassingen:

  1. Hoe je naar bed gaat. De gedachte waarmee je je bed instapt, daar sta je ook mee op. Dus als jij naar bed gaat met de gedachte ‘blehhhh ik kan nog maar 6 uur slapen‘, dan word je ook wakker met de gedachte ‘blehhhh ik heb maar 6 uur geslapen dus ik ben zoooooo moe‘. Stop met deze gedachten en laat los hoeveel uur je kan slapen.
  2. Stop met snoozen! Toen ik dat las, dacht ik echt ‘NOOOOO!‘. Ik vind snoozen namelijk zo fijn! En al helemaal nu het kouder wordt. Maar snoozen is eigenlijk helemaal niet goed voor je. Hier lees je waarom.
  3. Ochtendroutine. Zodra je uit bed komt, trek je je sportkleren aan, poets je je tanden, pak je een glas water en ga je op de bank zitten voor het eerste onderdeel van de life SAVERS!
miracle morning

The life SAVERS

The Miracle Morning bestaat uit the life savers. Deze onderdelen heeft Hal Elrod gekozen op basis van wat heel veel verschillende psychologen en experts zeggen over wat je zou moeten doen om je goed te voelen. Hij heeft eigenlijk alles gecombineerd in 1 uur (ongeveer).

S – voor Silence
De S staat voor stilte, waarmee je The Miracle Morning start. Je kan dit zo lang doen als je wilt, maar ik doe het vaak 4 tot 5 minuten. Je kunt ervoor kiezen om te mediteren, of om gewoon voor je uit te staren. Ik oefen nu met mediteren en maak gebruik van ademhalingsoefeningen.

A – voor Affirmations
De A staat voor affirmaties, oftewel de dingen die jij wilt bereiken. Wat wil je doen om leven dichterbij die 10 te brengen? Dit schrijf je op en lees je vervolgens elke ochtend door. Je kan het ook tegen jezelf zeggen en jezelf daarmee moed inpraten dat je dat gaat lukken! Ikzelf heb er op dit moment 5 en deze pas ik af en toe een beetje aan als het nodig is. Ik neem hier ongeveer 4 tot 5 minuten de tijd voor.

V – voor Visualization
De V staat voor visualiseren. Het visualiseren van je affirmaties zorgen ervoor dat je in je hoofd alvast een beeld vormt van het behalen van dat doel. Dit maakt het daadwerkelijk behalen van het doel makkelijker! Neem je affirmaties ingedachte en visualiseer hoe jij je zou voelen, wat je zou denken, ruiken, proeven en horen op het moment dat je je doel hebt bereikt. Ik neem hier ongeveer 4 tot 5 minuten de tijd voor.

E – voor Exercise
De E staat voor sporten. Als je in de ochtend je hartslag even hoog maakt, zorgt dat ervoor dat je je de rest van de dag actiever voelt. Ik neem ongeveer 20 minuten de tijd om te sporten. Soms ga ik hardlopen (omdat ik nog steeds train voor de halve marathon), soms doe ik krachtoefeningen en vaak doe ik yoga. Ik heb een app ontdekt die echt heel fijn werkt: Track Yoga (gratis)!

R – voor Reading
De R staat voor lezen. Kies voor boeken die jou verder helpen in het bereiken van die 10, zoals bijvoorbeeld zelfhulpboeken of artikelen. Bedenk je ook waarom je iets leest. Wat is je doel daarmee? Wat wil je er van leren? Lees elke dag ongeveer 15 tot 20 bladzijden. Normaal neem je hier de tijd niet voor, maar nu je het in The Miracle Morning doet, maak je elke dag even tijd voor zelfontwikkeling. Ikzelf lees nu: Babe, you got this!

S – voor Scribing
De S staat voor schrijven. Houd een journal bij waarin je je voortgang bij kunt houden. Opschrijven waar je dankbaar voor bent helpt je om positief te denken. Na verloopt van tijd kun je in je journal dan ook je groei teruglezen. Ik neem hier ongeveer 5 minuten de tijd voor.

miracle morning

Start vandaag met The Miracle Morning!

En de grootste tip van Hal, is dat je vandaag moet beginnen de persoon te worden die je zou willen zijn. Dus leg vanavond alles klaar om morgenochtend te kunnen beginnen met jouw Miracle Morning!

En ik hoor je nu denken: ‘Serieus, een heel uur?!‘. Maar je mag natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe lang je hier de tijd voor neemt! Volgens Hal kan het ook in 6 minuten als je bijvoorbeeld minder tijd hebt (dan doe je alle life SAVERS dus 1 minuut). En je kan ook zelf kiezen wat je wel en niet in je ochtendroutine stopt. Zo probeer ik dus af en toe ook te schrijven aan mijn boek in mijn Miracle Morning, waardoor ik even niet toe kom aan lezen.

Je moet onthouden: het is jouw ochtend, jouw routine, jouw leven en jouw 10 die je wilt bereiken. Dus doe het vooral op je eigen manier!

Ik hoop dat ik je heb weten te enthousiasmeren om het eens te proberen! En ik ben heel erg benieuwd wat je er van vindt en hoe je er over denkt. Laat je het weten? Veel succes!

miracle morning

Geplaatst in Boekenkast, Gezondheid, Lifestyle, Ontwikkeling, Persoonlijke ontwikkeling en getagd met , , , , .